30 Nisan 2021 Cuma

Santrallere verilen doğal gaz yüzde 12 zamlandı, sırada elektrik zammı var

Doğal gazda konut ve sanayi abone gruplarının tarifelerinde yüzde 1, elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde ise yüzde 12 artış yapıldı. Elektrik üretiminde yaşanacak fiyat artışının abonelere zam olarak yansıması bekleniyor. 

BOLD – Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Yeni tarifeye göre doğal gazda konut ve sanayi abone gruplarının tarifelerinde yüzde 1, elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde ise yüzde 12 artışa gidildi.

1000 METREKÜP DOĞALGAZ FİYATI 1632 TL’YE ÇIKTI

BOTAŞ’ın internet sitesindeki mayıs ayına ilişkin tarife tablosuna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, nisanda geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1315 lira 500 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1471 lira 414 kuruş olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 12 artışla 1631 lira 667 kuruş oldu.

FATURASINI ÖDEYEMEYENE ACIMA YOK

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarına yılbaşından beri her ay yüzde 1 zam yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da 2021 yılı için elektrik ve doğalgazda uygulanacak hizmet bedellerine yüzde 11 zam yapmıştı. Artan faturalar nedeniyle halk zor günler geçirirken, iktidara yakın şirketlerin işlettiği doğalgaz dağıtım firmaları borcunu ödeyemeyen 590 bin abonenin doğal gazını, elektrik firmaları da 107 bin ailenin elektriğini kesti. Elektrik ve doğalgaz kesme işlemleri salgın döneminde de devam etti.

Çıplak arama İnsan Hakları Eylem Planında

 

Santrallere verilen doğal gaz yüzde 12 zamlandı, sırada elektrik zammı var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder