30 Nisan 2021 Cuma

Türk mallarına ithalat yasağı uzuyor: Alternatif yollar da yasak

Ermenistan, Türk mallarına 6 ay süre ile getirdiği ithalat yasağını uzatıyor. Erivan ayrıca Türk mallarının alternatif yollarla ülkede satışını da yasaklayacak.

BOLD – Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki savaşta Azerbaycan’a destek vermesini gerekçe göstererek 2020 yılı Aralık ayında Türk mallarına 6 ay süreyle ithalat yasağı getiren Ermenistan, bu yasağı uzatma kararı aldı.

Ermenistan Ekonomi Bakan Vekili Vahan Kerobyan, Erivan’ın Türk mallarının Ermenistan’a ithalat yasağını uzatacağını ve satışlarını da yasaklayacağını söyledi.

Önerilen kısıtlamaların ne kadar süreceğini belirtmeden, “Türk mallarının ithalat yasağını uzatmayı planlıyoruz. Buna ilave olarak satışını da… Çünkü ithal ediliyorlar ve bazı alternatif yollarla satılıyorlar” dedi.

Ermenistan’da Türk mallarının ithalatına ilişkin 6 aylık yasak Aralık 2020’nin sonlarından bu yana uygulanıyor. Hükumet tarafından kabul edilen kararname, Türkiye’nin Dağlık Karabağ sorununa müdahil olmasını bu hareketin gerekçesi olarak gösterdi.

Ermeni yetkililer birçok kez Türkiye’nin Dağlık Karabağ savaşına doğrudan müdahil olduğunu belirttiler. Erivan’a göre Ankara, Azerbaycan’a sadece askeri uzmanlar göndermekle kalmadı, aynı zamanda kendi kontrolü altındaki Suriyeli gruplardan paralı askerleri de çatışma bölgesine gönderdi.

AKP’yi turizm de kurtaramayacak

Türk mallarına ithalat yasağı uzuyor: Alternatif yollar da yasak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder