1 Mayıs 2021 Cumartesi

ABD’den Erdoğan ve AKP’ye bir cisim yaklaşıyor

ABD’de üç senatör Türkiye’deki insan hakları ihlallerine karşı Kongre’ye tasarı sundu. Yasalaşmasına kesin gözüyle bakılan tasarı ile başta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükumeti üyeleri ve insan hakları ihlallerine karışan tüm bürokratlara yaptırım gelecek. 

BOLD – Amerika’dan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP hükumeti üyeleri ve bürokratların başını ağrıtacak yeni bir hamle geldi. Amerikanın önde gelen senatörlerinden Massachusetts Senatörü Edward J Markey ve Oregon Senatörü Ron Wyden ile yine Oregon Senatörü Jeff Merkley Türkiyedeki insan hakları ihlallerine dair hazırladıkları yasa tasarısını Kongre’ye sundu.

BİDEN’İN İMZALAMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Tasarının yasalaşması halinde başta Erdoğan olmak üzere AKP hükumeti üyeleri ile insan hakları ihlallerine karışan tüm bürokratlara yaptırım gelecek. Sözkonusu yasanın Kongre’den geçmesi ve Başkan Biden tarafından imzalanmasına kesin gözüyle bakılıyor. ‘Türkiye İnsan Haklarını Geliştirme Yasa Tasarası’ adıyla sunulan tasarıda Türkiye Hükumeti’nin yaptığı insan hakları ihlalleri kapsamlı şekilde anlatılırken bu ihlallere imza atan isimlere yaptırım çağrısında bulunuyor. Söz konusu yasa tasarısı senatörler Markey ve Wyden’in 2019’da Kongreye sundukları Türkiye İnsan Haklarını Geliştirme Yasası’nın genişletilmiş hali.

 

 

 

 

ABD’den Erdoğan ve AKP’ye bir cisim yaklaşıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder