30 Nisan 2021 Cuma

İsrail’de dini bayram kutlamalarında izdiham: En az 44 kişi öldü

İsrail’in kuzeyinde Meron Dağı’ndaki dini Lag BaOmar Bayramı için on binlerce kişinin toplandığı alanda çıkan izdihamda en az 44 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.

BOLD – İsrail’in kuzeyindeki Safed kenti yakınlarındaki Meron Dağı’nda Lag BaOmer Bayramı’nın kutlandığı alanda yaşanan izdihamda, en az 44 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililer, 20’si ağır olmak üzere 150 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. İzdihamın, kutlamalar sırasında kullanılan bir platformun çökmesiyle yaşandığı belirtildi.

Olay yerine yaralıları hastaneye taşımak için çok sayıda helikopter gönderildi. Kurtarma çalışma çalışmasına askeri hekimler ile orduya ait helikopterler de katıldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Twitter’dan yaptığı paylaşımda yaşanan trajediye ilişkin haberleri takip ettiğini belirterek, yaralananların iyileşmesi için dua ettiğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaşanan olayı ‘büyük bir felaket’ olarak tanımlayarak, yaşamını yitirenler için dua ettiğini söyledi.

KATILIM SINIRLARI AŞTI

Sosyal medya paylaşımlarında binlerce kişinin kalabalıkta sıkıştığı görülüyor.

Yetkililerin Dini Lag BaOmer Bayramı için katılımcı sayısını 10 bin ile sınırlandırmasına rağmen, İsrail’in farklı bölgelerinden en az 30 bin kişinin kutlamaya katılmak için Meron Dağı’na geldiği belirtildi. İsrail medyası ise kutlamalara 100 bin kişinin katıldığını yazdı.

Olayın yaşanmasının ardından kuzeydeki Carmiel istasyonundan Tel Aviv’e tren seferleri başlatılarak kalabalığın tahliyesi sağlanıyor. Kutlamalar, her yıl ülkenin kuzeyindeki Meron kentinde düzenleniyor.

Hasidik Yahudi cemaatinden yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı kutlamalar, Kovid-19 salgınının büyük oranda kontrol altına alındığı İsrail’de salgın sonrası en büyük kitlesel etkinlik haline geldi.

Lag BaOmar’da, tarihteki en büyük Tevrat bilginlerinden kabul edilen Rabbi Akiva’nın 24 bin öğrencisini öldüren salgın hastalığın ortadan kalkması kutlanıyor ve şenlik ateşi yakılıyor.

Suudi Arabistan AKP rejiminin okullarını kapattı

İsrail’de dini bayram kutlamalarında izdiham: En az 44 kişi öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder