30 Nisan 2021 Cuma

Türkiye Hindistan mutantına aşısız yakalandı: Patlama olur!

Türkiye, daha öldürücü ve hızlı bulaşıcı Hindistan mutantına aşısız yakalandı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Hindistan mutantı yayılırsa ve 2 ay sonra eğer aşılanmada da yeteri temini sağlayamazsak tekrar bir vaka patlaması ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da 5 kişide Hindistan mutasyonu görüldüğünü açıkladı. Hindistan’daki bilim insanları ile yaptıkları görüşmeleri anlatan uzmanlar, aşı bulamayan Türkiye’de vatandaşların çok büyük risk altında olduğunu açıkladı.

KORUCUYU ANTİKORLARDAN KAÇIYOR

Hindistan’da toplu ölümlere sebep olan mutasyonlu virüsü değerlendiren Savaşçı, “Çift mutasyonun bizim için en korkutucu yönü; bizim bağışıklık sistemimizden, savunma hücrelerimizden, koruyucu antikorlarımızdan kaçabilme yeteneğine sahip olması. Bu olay bizim için hüsran ile sonuçlandı.” diye konuştu.

EN BÜYÜK SİLAH AŞI

Birgün gazetesindeki habere göre 17 ülkeye yayılan Hindistan mutantının dikensi çıkıntılarıyla hücrenin savunma sisteminden kaçtığını belirten Savaşçı, “Uğur hocamız Biontech aşısının Hindistan mutasyonundan etkilenmediğini belirtti. Şu an en büyük silahımız aşı” dedi.

Türkiye Hindistan mutantına aşısız yakalandı: Patlama olur! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder