29 Nisan 2021 Perşembe

Aşı bitti yapı paydos

Çin’den gelen iki parti aşı ve Almanya’dan gelen 1 milyon 400 bin doz aşı bitme noktasına geldi. Depolar aşıyla doluyken günlük 500 binden fazla aşılama yapan sağlık personeli iki haftadır günlük 10 bin dozu geçemiyor. Saray Hükumeti, tam kapanma kararıyla aşının bitmesinin üstünü örttü.

BOLD ANALİZ – Aşı bitince Sağlık Bakanlığının yayınladığı aşılama sitesindeki rakamlar da yavaşladı. Aşının bol olduğu dönemde 10 saniyede bir artan dijital aşılama tablosu artık 1 saatte bir yenileniyor. Birinci ve ikinci doz aşı olan kişi sayısındaki artış da günlük 10 bin dozu bulamıyor.

BİONTECH TEMMUZ’DA 30 MİLYON DOZ GÖNDERECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgının başından bu yana verdiği sözler aşıda da tutmadı. Koca, Mart ayında 1 milyon 400 bin doz gelen Pfizer Biontech aşısının devamının Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye’de olacağını söyledi. Ancak Biontech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin dün katıldığı bir programda Haziran Temmuz aylarında Türkiye’ye 30 milyon doz aşı gönderebileceklerini açıkladı.

AŞI OLMAYINCA 4 HAFTA 6 HAFTAYA ÇIKARILDI

Bakanlık, Alman aşısı gelmeyince ilk dozu olanların ikinci dozu yapma süresini uzattı. Kovid-19’dan koruması için 4 hafta sonra yapılması gereken Biontech aşısını 6-8 haftaya çıkaran Bakanlık, tepkiler üzerine geri aldı. Ancak aşı gelmezse ilk dozu vurulan vatandaşlara hangi aşının yapılacağı soru işareti olarak kaldı.

DOKTORLAR KENDİLERİ AŞI DOLDURUYOR

Çin Sinovac şirketinin Coronavac aşısında da yeni dozlar gelmeyince vatandaşa vurulacak aşı kalmadı. Sağlık personeli dışarıdan gelen ve dolumunu kendilerinin yaptığı aşıyı vatandaşlara uygulamaya çalışıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri 10 milyon doza denk gelen dolum aşısının aşılamayı yavaşlattığını kaydediyor.

AŞI YOK KAPANMAYA GİDELİM

Sağlık Bakanlığı 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tam kapanmada aşı tedarikini çözmek için temaslarda bulunacak. “Mayıs sonuna kadar 100 milyon doz aşının Türkiye’ye ulaşmasını bekliyoruz” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin ve Almanya’dan gelecek aşıların gecikmesi üzerine Rus Sputnik V aşısına sarıldı. Etkinliği tartışma konusu olan Rus aşısında da netlik olmadığı için Saray Hükumeti, Türkiye’yi tam kapatarak aşılamadaki yavaşlamanın üstünü kapattı.

Aşı bitti yapı paydos yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder