29 Nisan 2021 Perşembe

Erdoğan insan hakkı ihlallerini sarayından takip edecek

Tayyip Erdoğan, ulusal ve uluslararası raporlara giren Türkiye’deki insan hakkı ihlallerini Saray’da kurduğu İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu üzerinden takip edecek. Kurulun başkanı da Erdoğan olacak.

BOLD – İnsan Hakları Eylem Planı doğrultusunda İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu oluşturuldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede “Eylem Planı’nın etkin bir şekilde uygulanması amacıyla, çalışmaları takip ve koordine etmek üzere ‘İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi.

KURUL, MİNİ BAKANLAR KURULU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı (2021-2023) ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede, “Eylem Planı’nın etkin bir şekilde uygulanması amacıyla, çalışmaları takip ve koordine etmek üzere ‘İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi. Resmi Gazete’de yer alan genelgede, İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun, Cumhurbaşkanının başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekilinden oluşacağını, Cumhurbaşkanının yokluğunda Kurul’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısının başkanlık edeceğini bildirdi.

USUL VE ESASLAR KURUL TARAFINDAN BELİRLENECEK

Genelgede kurulun 6 ayda bir toplanacağını, çalışma usul ve esasların Kurul tarafından belirleneceği bilgisi de yer aldı. Erdoğan, Resmi Gazete’de yer alan genelgede, “Özgür Birey, Güçlü Toplum; Daha Demokratik Bir Türkiye” vizyonu doğrultusunda insan hakları standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nın, 2 Mart 2021’de kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.

HESAP VERİLEBİLİRLİĞİN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR

Eylem Planı’nın, On Birinci Kalkınma Planı ile Yargı Reformu Strateji Belgesi temelindeki reform iradesinin bir devamı olarak tüm bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerini kapsadığını belirten Erdoğan, “Eylem Planı’nda detaylı bir mevzuat taramasıyla, hak ve özgürlükler alanını genişletici değişikliklerin yanında, kamu hizmetlerinin erişilebilir, hesap verilebilir, eşit, şeffaf ve adil bir şekilde sunulmasına ilişkin standartların yükseltilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca uygulamadaki sorunların çözümüne yönelik üst düzey bir farkındalık ve daha güçlü bir insan hakları koruma sisteminin oluşturulması öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin ülkenin başına bile bile bela ettiği suçlu ve yolsuzlar

Erdoğan insan hakkı ihlallerini sarayından takip edecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder