30 Nisan 2021 Cuma

Ticarette de tam kapanma: Çek kullanımı yasaklandı

Esnafa parasal destekte bulunmayan Saray Hükumeti, çeki de yasaklayarak esnafı iflasa terk etti. Sıcak para olmadığı için ticareti döndürmekte zorlanan işyerleri, 1 Haziran 2021’den itibaren icralık olacak.

BOLD ÖZEL – Resmi Gazetede yayımlanan 7318 sayılı Kanun’un 15. Maddesine göre çeklerle ilgili düzenlemeye gidildi. AKP’nin yaptığı düzenlemeyle işyeri sahipleri mayıs ayı boyunca çek kullanamayacak.

HAZİRAN’DA KULLANILACAK

İbraz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasına isabet eden çekler, bu tarihler arasında ibraz edilemeyecek. 1 Haziran 2021 tarihinden sonra kalan ibraz süresi içinde ibraz edilerek bankalarca kullanılabilecek.

İCRALAR 1 AY ERTELENDİ

Yine aynı düzenlemeyle Kovid-19 boyunca ertelenen icralar bir ay daha ötelendi. Vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar sebebiyle 30 Nisan-31 Mayıs arasında icra iflas takibi başlatılamayacak. İhtiyati haciz kararı verilemeyecek. Başlamış olan  takipler duracak.

Aynı tarihlerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamındaki idarelerin kamu ve özel hukuk alacakları için icra iflas takibi başlatılamayacaktı.

Ticarette de tam kapanma: Çek kullanımı yasaklandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder