29 Nisan 2021 Perşembe

Erdoğan’ın ardından Soylu da iftar yasağını deldi

Pandemi döneminde iftar programları yasaklandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iftar yasağını deldi. Bakan Soylu, yasak olmasına karşın Ankara Eryaman’da bir iftara katıldığını belirtmesi dikkat çekti.

BOLD İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisiyle fotoğraf çektirenlerin hırsız, katil, gibi suç işleyen kişiler çıkmasıyla ilgili yaptığı açıklamada başka bir yasağı itiraf etti. Bakan Soylu yasak olmasına karşın iftara katıldığını açıkladı.

ERYAMAN’DA İFTARA GİTTİM

Katıldığı bir televizyon programında suçlu olanlarla fotoğraf çektirmesini açıklayan Soylu, “Buraya Eryaman’dan geldim, iftara gittim. İnsanlar sokakta benimle fotoğraf çektirdi. Ne diyeyim “Siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmeyelim mi?” diyeyim. Benim bugün 22 randevum vardı, işimi yaptım. İnsanlar bizim makamımıza geldiğinde fotoğraf çektirmek isteyebilir. Sokağa çıktığım zamanda insanlarla fotoğraf çektiririm. Kimseden çekinmem, potansiyel olarak herkesi suçlu görmüyorsam fotoğraf çektiririm. Adamın bir kusuru varsa yarın öbür gün hakkında işlem yapılabilecektir” dedi.

YASAKLARA UYMAMANIN CEZASI 3 BİN 150 LİRA, İKİNCİ KEZ İŞLEYENE HAPİS

Vaka sayılarındaki yükselişin devam etmesi ve sosyal mesafeye uyulmama endişesi sebebiyle yurdun 81 ilinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Virüs tehlikesini hiçe saydıkları için sokağa çıkanlara ciddi cezalar uygulanıyor. Pandemi ile mücadele kapsamında yasaklara uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 lira idari para cezası kesiliyor. Suçu ikinci kez işleyenler ise iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılıyor.

KAĞIT TOPLAYICISINA 5 BİN 850 TL CEZA KESİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya pandemi ile mücadele kapsamında ceza kesilmezken, geçen hafta Düzce’de denetim yapan polisler, yasakta kağıt topladığı için bir kağıt toplayıcısına 5 bin 850 lira ceza kesti. Kağıt toplayıcısının gözyaşı sosyal medyada gündem oldu. Hem sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek hem de ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan ceza kesilen vatandaş, “Evim kira, 6 aylık oğlum var, yapmayın! Yok ağabey yok! Ne yapalım? Ne olur Allah aşkına, Peygamber aşkına, elinizi ayağınızı öpeyim yapmayın kurban olduğum. Mübarek gün neden böyle yapıyorsunuz?” diye yalvardı.

Polisin 5 bin 850 lira ceza kestiği kağıt toplayıcısına CHP’den destek

 

Erdoğan’ın ardından Soylu da iftar yasağını deldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder