29 Nisan 2021 Perşembe

Meclis’te HSK pazarlığı: 4-2-1

Meclis’in Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçeceği 7 üye için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un muhalefetle anlaştığı iddiası gündeme geldi. AKP’li milletvekilleri, Şentop’un ‘2 ismin İyi Parti’den, 1 ismin ise CHP’den olması yönünde söz verdiği’ iddiasında bulundu. Şentop ise yazılı açıklama yaparak seçim sürecinin Anayasa ve kanuna uygun yürütüldüğünü ifade etti.

BOLD – AKP’li milletvekillerine dayandırılan haberde Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un HSK seçimi için yapılan Karma Komisyon toplantısı öncesinde 3 üyenin İyi Parti ve CHP’ye verilmesi konusunda anlaştığı belirtildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Meclis Başkanı Şentop’un “Meclis’in seçeceği yedi üyenin üçü için muhalefet partileriyle anlaştığı ve iki ismin İyi Parti’den, bir ismin ise CHP’den olması yönünde söz verdiği” öne sürüldü. Şentop’un parti yönetimleriyle görüştüğü de iddia edilirken, AKP milletvekillerinin Şentop’a tepkili olduğu, durumu parti yönetimine aktaracağı kaydedildi.

HSK üyeliği için yapılan anlaşmanın Meclis Karma Komisyonu bünyesinde adaylarla ilgili çalışma yapmak için kurulan alt komisyonda kriz yaşanmasına neden olduğu kaydedildi.

TBMM Başkanlığından haberle ilgili yapılan açıklamada HSK üyeliğine aday olanların isimlerinin Karma Komisyona iletildiği belirtilerek, “HSK’ya üye seçimleri Anayasa’nın 159’uncu maddesi ile 6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 18, 19 ve 20’nci maddelerinde öngörülen esaslar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir” denildi.

HSK üyeliği için AKP’yi referans gösterdiler: Cumhurbaşkanının elinden plaket aldım!

Meclis’te HSK pazarlığı: 4-2-1 yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder