28 Nisan 2021 Çarşamba

Mizaha kelepçe: Türk pasaportunun değerini düşüren kim?

TikTok’ta Türk pasaportunu aşağılayıcı paylaşım yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan iki genç, kelepçelenerek adliyeye götürüldü. Yargı, iki gence bardak altı yaparak Türk pasaportunu aşağıladıkları gerekçesiyle ceza verdi. AKP’lilerin gri pasaportla insan kaçakçılığına ise ceza yok.

BOLD ANALİZ – TikTok’ta yayınladıkları videoyla Türk pasaportunu aşağıladığı gerekçesiyle gözaltına alınan K.Ö. ve N.Y’ye yurtdışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

K.Ö. ve N.Y. TikTok’ta 25 Nisan’da ‘Türk pasaportunun kullanıldığı yerler’ başlığı adı altında paylaştıkları videoda pasaportu bardak altı, fırın eldiveni ve kitap ayracı gibi kullanmıştı. Gözaltına alınan iki genç, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesine getirildi. Savcılığa ifade veren K.Ö, “Bu paylaşımı korona döneminde yurtdışı seyahati yasak olduğu için mizah amaçlı paylaştık. Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk Bayrağı’nı aşağılama, küçümseme, değersizleştirme gibi bir amacımız yoktu. Yanlış anlaşıldığımız için çok pişmanız. Bundan dolayı özür dileriz. Hemen bu paylaşımı kaldırdık. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk bayrağına hakaret kastımız yoktur. Vatanını ve milletini seven insanlarız” dediği belirtildi.

Şüpheli N.Y. de suç kastının olmadığını, videoyu pandemi döneminde çektiklerini ifade ederek “Vatanını ve milletini seven insanlarız” ifadesi verdi. Savcılık, şüphelileri ‘Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’ suçundan yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbiri talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik de iki genç hakkında ‘Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’ suçundan yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verdi.

PASAPORTUN DEĞERİNİ DÜŞÜRENLER İKİ GENÇ Mİ AKP Mİ?

Türk pasaportunun değerinin olmadığını çektikleri videoyla mizah edip eleştiren iki genç suçlu bulundu. Peki gerçekte öyle mi? Elbette değil. Türk pasaportunun AKP iktidarında Dünya’da 55’nci sıraya gerilediğini, Avrupa Birliği, Amerika gibi gelişmiş ülkelerin vize uyguladığını bilmeyen yok. Türk pasaportu, son günlerde sadece sıralamada geride olmasıyla değil insan kaçakçılığı olayıyla da itibar kaybetti.

GRİ PASAPORTLA KAÇAKÇILIK SKANDALI

AKP’li Yeşilyurt belediyesinin gri pasaportla Almanya’ya 43 genci binlerce euro karşılığında Almanya’ya kaçırdığı skandal birkaç hafta önce ortaya çıktı. Devlet, hususi idareler veya belediyelerce resmi vazife ile yurtdışına gönderilenlere verilen gri pasaportu insan kaçakçılığında kullanan Yeşilyurt Belediyesi ve onun gibi AKP’li belediyelere adli hiçbir soruşturma başlatılmadı. Halbuki gri pasaportla kaçakçılık pasaportun çay altlığı olarak kullanarak Türk pasaportunun itibarını yerle bir eden skandaldı. İki ülke arasında krize dönüşen olayla ilgili Almanya soruşturma başlatıp dava açtı. Bu bilgilerden sonra gerçekte pasaportu aşağılayanın 23 yaşındaki iki genç olmadığını insan kaçakçılığı gibi bir suça imza atan AKP iktidarı olduğu ortada değil mi?

AİHM’den AKP hükumetine yeni Bylock ve ankesör soruları

Mizaha kelepçe: Türk pasaportunun değerini düşüren kim? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder