27 Nisan 2021 Salı

Sakarya Cezaevinde ‘gardiyan’ salgını: Mahpuslara virüs bulaştırdılar

Sakarya L Tipi Cezaevinde görevli 5 gardiyandan mahpuslara virüs bulaştı. 22 Nisan’da testleri pozitif çıkan gardiyanlarla temas eden E-9 koğuşundan 3 tutuklunun da testi pozitif çıktı. Koğuşun tamamının virüs kaptığı iddia ediliyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Sakarya L Tipi Cezaevinde koronavirüs vakaları görülmeye başladı. Beş gün önce test sonucu pozitif çıkan 5 gardiyandan sonra kalp hastası Adem Erdoğdu ile iki kişinin daha testi pozitif çıktı.

Bold Medya’ya ulaşan aile yakınlarının verdiği bilgiye gardiyanlarla temas eden 29 kişilik E-9 koğuşu 22 Nisan’da karantinaya alındı. Dün akşam itibariyle koğuştaki başka mahpuslarda da koronavirüs tespit edildi. Koğuşun tamamının pozitif olduğu iddia ediliyor.

Hürriyet’in 5 gün önce yayınladığı habere göre Ferizli’deki Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli 5 infaz koruma memuru koronavirüse yakalandı. Bu kişiler ile kendileriyle temas edenler karantinaya alındı.

“EŞİM ZATEN KALP HASTASI, DİKEN ÜSTÜNDE OTURUYORUZ”

Adem Erdoğdu, 5 Mart 2018’den bu yana Sakarya’da tutuklu. 2015 yılında anjiyo olan Adem Erdoğdu, cezaevine girdiğinde heyet raporlu bir kalp hastasıydı. Kalbi ilaçlarla yüzde 35 çalışıyordu. 2 buçuk yıldır tansiyon ve kalp sorunuyla mücadele eden Erdoğdu’nun hastalıkları cezaevine girdikten sonra ilerledi ve 19 Ekim 2020’de iki kalp pili takılacak duruma geldi.

Karantinaya alınan E-9 koğuşunda kalan hasta mahpus Adem Erdoğdu’nun eşi Birsen Erdoğdu, “Eşim zaten hasta, kalp ameliyatı geçirdi, 2 kalp pili takıldı, her zaman diken üstünde oturuyoruz. 23 Nisan’da aradık. Resmi tatil nedeniyle telefon görüşü yok dediler. Biz de inandık açıkçası. Devlet memurlarının yalan söyleyeceğini düşünmek istemiyoruz. Meğerse koronavirüsle mücadele ediyorlarmış.” dedi.

Eşine ‘cezaevinde kalabilir’ raporu veren doktorlara da Twitter hesabından çağrıda bulunan Birsen Erdoğdu, “Adem Erdoğdu’ya kalp pili takıldıktan sonra cezaevinde kalabilir raporu veren sayın doktorlar, eşim korona oldu. Böylelikle eşim için cezaevi şartlarının uygun olmadığını görmüş olduk. Heyet raporunuzu “cezaevinde kalamaz” diye değiştirecek misiniz?” diye yazdı.

“EŞİM HEMOFİLİ HASTASI, O DA KORONA OLDU”

Aynı cezaevinde kalan ve adının açıklanmasını istemeyen bir hemofili hastası da koronavirüse yakalandı. Bold Medya’ya konuşan hastanın eşi, “Eşim hemofili hastası. onun da testi pozitif. Kan pıhtılaşma sorunu var. Kanı sıvılaştıran ilaç verilmesini talep ettim. Umarım vermişlerdir. Kanı pıhtı attığı için 2 saatten fazla oturmayıp sürekli yürümek zorunda.” ifadelerini kullandı.

Koğuşun genelinin Kovid-19’a yakalandığını iddia eden mahpus eşi, “Diğerlerinin yakalanmamaları mümkün mü? Eşlerimize virüsü gardiyanlar bulaştırdı. Sağlıklarından endişeliyiz. Hepsi birbirinden farklı konuşuyor. Nereden bulaştığını bilmiyoruz, diyorlar. Lütfen sesimizi duyurur musunuz? Eşlerimizden haber almak istiyoruz.” dedi.

“HASTANELİK OLURLARSA HABERİNİZ OLUR DEDİLER”

Korona vakaları nedeniyle Sakarya L Tipi Cezaevinde telefon görüşü ve haftalık görüşler iptal edildi. Sağlıklı bilgi alamadıkları için çok endişelendiklerini söyleyen bir diğer mahpus eşi ise “Telefon ve görüşümüzü yaptırmadılar. Hiçbir şekilde sağlıklı bilgi vermedi kurum. Dün akşam eşim de dahil koğuştaki birçok kişinin testi pozitif. E-Nabızdan bakarak öğrendik. Kurum yine haber vermedi. Biz aradığımızda hastanelik olurlarsa haberiniz olur diyerek telefonu kapatıyorlar.” diye konuştu.

Adem Erdoğdu’nun test sonucu

 

Testi pozitif çıkan 2. mahpus.

Testi pozitif çıkan 3. mahpus

İki kalp pili takılan hasta tutukluya ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

Sakarya Cezaevinde ‘gardiyan’ salgını: Mahpuslara virüs bulaştırdılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder