30 Nisan 2021 Cuma

Tam kapanma sonrası Diyanet devrede: Yol yakınken paylaşın

AKP Hükumeti halka herhangi bir yardım yapmadan salgın nedeniyle tam kapanmaya geçti. Toplumda yükselen sesler sonrası devreye giren Diyanet, cuma hutbesinde ölüm anı gelmeden paylaşmanın faziletlerini anlattı.

BOLD – Diyanet, bu hafta cuma hutbesinde infak konusunu ele aldı. Hutbede fitre ve zekâtlarla başta akraba ve komşular olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olunması istendi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ KORUYUP GÖZETMELİ

“Herhangi birinize ölüm gelip de, ‘Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!’ demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda infak edin” ayeti ile başlayan hutbede hadis olarak da “Ey Âdemoğlu! İnfak et ki, ben de sana infak edeyim” kutsi hadisine yer verildi. İhtiyaç sahiplerini koruyup gözetmek, onlara kol kanat germek gerektiği belirtilen hutbede, “İnfak, ailemize, akrabamıza, komşumuza, din kardeşimize hâsılı tüm insanlığa faydalı olmak için çaba göstermektir” denildi.

DAYANIŞMA İNFAKLA YAYGINLAŞIR

İnfakla nefsin ve malın arındırıldığı vurgulanan hutbede, “İnfak, toplumlara da şifadır. Kardeşlerimizle aramızdaki ahenk, huzur, birlik ve beraberlik infakla pekişir. Yardımlaşma ve dayanışma, infakla yaygınlaşır. Ve nihayet müminler infakla Cenâb-ı Hakk’ın nusretine nail olur. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır: “Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da onun yardımcısı olur” denildi.

İNFAK ETMEDİKÇE İYİLİĞE ULAŞAMAYIZ

“Allah’a karşı gelmekten sakınanların mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardır” ayeti hatırlatılan hutbede, “O halde, kardeşlerimizin üzerimizdeki haklarını gönül huzuru içinde onlara ulaştıralım. Fakir ve yoksullara, yetim ve kimsesizlere destek olalım. Fitre ve zekâtımızla başta akraba ve komşularımız olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmaya çalışalım. Unutmayalım ki, sevdiğimiz şeylerden Allah yolunda infak etmedikçe iyiliğe asla ulaşamayız” denildi.

DİYANET SANAL BAĞIŞ TALEP ETTİ

Türkiye’nin en büyük bütçeli kamu kurumlarından olan Diyanet hutbede vatandaştan fitre ve zekat talep etti. İnternet üzerinden bağış alındığı vurgulanan hutbede, “Türkiye Diyanet Vakfımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” şiarıyla hayır ve hasenatımızı, fitre ve zekâtımızı ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya devam ediyor. İl ve ilçe müftülüklerimiz aracılığıyla ya da vakfımızın kurumsal web sayfası üzerinden bu yardım seferberliğimize katkıda bulunabilirsiniz” denildi.

AKP’yi turizm de kurtaramayacak

Tam kapanma sonrası Diyanet devrede: Yol yakınken paylaşın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder