27 Nisan 2021 Salı

Pentagon: ‘Soykırım’ ifadesi sonrası Türkiye’yle askeri ilişkiler etkilenmez

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Başkan Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasının, Türkiye ile ABD arasındaki askeri ilişkileri etkilemesini beklemediklerini söyledi.

BOLD – Pentagon’da günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Sözcü John Kirby, ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelemesinin iki ülke arasındaki askeri ilişkileri etkilemesini beklemediklerini ifade etti.

Biden’ın açıklamasının askeri ilişkileri etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kirby, “Hayır, Türkiye ile askeri ilişkilerimizde bir değişiklik olmasını beklemiyoruz. Türkiye bir NATO müttefikidir ve burada önemli bir müttefiktir. Farklı alan ve konularda bu ilişkileri yürütmeye ve bu ilişkiyi geliştirmeye devam ediyoruz. Başkanın bu hafta sonu açıklamasının bunu herhangi bir şekilde etkilemesini beklemiyoruz.” ifadesini kullandı.

Kirby, Biden’ın açıklamasının sonucu olarak Suriye’deki faaliyetlerinde de herhangi bir değişim olmayacağını ve bu ülkedeki az sayıda askerin amacının IŞİD ile mücadele olduğunu söyledi.

Ankara’nın Biden’a cevabı ve Türkiye’nin ABD’ye yaptırımı

Pentagon: ‘Soykırım’ ifadesi sonrası Türkiye’yle askeri ilişkiler etkilenmez yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder