29 Nisan 2021 Perşembe

Tarikat cenazelerini görmeyen polis işçiler için kılınan gıyabi cenaze namazını bastı

Erdoğan ve AKP’li siyasetçilerin katıldıkları tarikat cenazelerini görmeyen polis, pandemide hayatını kaybeden Emek Adalet Platformunun düzenlediği gıyabi cenaze törenini bastı

BOLD – Pandemiyle mücadele kapsamında, hemen her gün kalabalıklardan uzak durmanın önemini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Erdoğan ve AKP’li siyasetçilerle tarikat lideri Emin Saraç’ın binlerce kişinin cenazesine katılması çok tartışıldı.

Geçenlerde koronavirüsten ölen Nur cemaatinin Meşveret grubunun lideri Hüsnü Bayramoğlu binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle defnedildi. Törene, Bayramoğlu ile arasının iyi olduğu bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu en ön safta katıldı.

İki cenaze töreni de maske mesafe önlemlerinin hiçe sayılması yüzünden eleştirilerin hedefi oldu. Polisin sokakta maske bahanesiyle vatandaşlara binlerce liralık ceza yağdırmasına karşın cenaze törenlerini es geçmesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.

GIYABİ CENAZE NAMAZINDA 8 GÖZALTI

Öte yandan, bugünse İstanbul’da polisin hedefinde bir cenaze namazı vardı. Emek ve Adalet Platformunun pandemide hayatını kaybeden işçiler için Üsküdar’da yaptığı basın açıklaması ve cenaze namazına polis müdahale etti.

Müdahalenin ardından platformdan açıklama geldi. Sosyal medyada yapılan açıklamada: “Pandemi politikalarında hayatını kaybeden emekçiler için yaptığımız basın açıklaması ve kıldığımız gıyabi cenaze namazına müdahale eden polis sekiz arkadaşımızı gözaltına aldı. Üsküdar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolüne götürüyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan’ın karşı hamlesi: Yargıtay Demirtaş’ın hapis cezasını onadı

Tarikat cenazelerini görmeyen polis işçiler için kılınan gıyabi cenaze namazını bastı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder