27 Nisan 2021 Salı

Dünya Bankası’ndan Türkiye’de yoksulluk raporu: Üstü üste 2 yıl

Dünya Bankası, Türkiye’de yoksulluk oranının üst üste ikinci yıl da artarak 2020’de yüzde 12,2’ye yükseldiğini açıkladı. Bir önceki yıl yüzde 10,2 olduğu belirtilen yoksulluk oranının salgın öncesi seviyelere dönmesinin zor olacağı belirtildi.

BOLD – Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin ‘Türkiye Ekonomi Monitörü: Dalgalar Arasında Yön Bulmak’ başlıklı bir rapor yayınladı. Raporda, Türkiye’de yoksulluk oranının üst üste ikinci yıl da artarak 2020’de yüzde 12,2’ye yükseldiği kaydedildi. Bir önceki yılda yüzde 10,2 olduğu belirtilen Türkiye’deki yoksulluk oranının salgın öncesi seviyelere dönmesinin zor olacağı uyarısında bulunuldu.

Dünya Bankası’nın “Türkiye Ekonomi Monitörü: Dalgalar Arasında Yön Bulmak” başlıklı raporunda, şu ifadeler yer aldı:

  • İstihdamı korumaya yönelik uygulamaya konulan işten çıkarma yasağına rağmen, 2020 ortası itibarıyla milyonlarca kişi işgücünü terk etti.
  • Genel olarak işgücü piyasası yıl sonuna doğru iyi bir toparlanma yaşamasına rağmen, kadınlar, gençler, düşük vasıflı ve kayıt dışı çalışanlar bunun dışında kaldı.
  • Düşük gelirli hanehalklarını etkileyen yüksek enflasyon ile birlikte bu durum, 2020 yılında yoksulluğun sert bir şekilde yükseldiği anlamına geliyor.
  • Yoksulluk üst üste ikinci yıl da artarak 2019 yılındaki yüzde 10,2 seviyesinden 2020 yılında yüzde 12,2 seviyesine yükseldi.

Kamudaki araç saltanatı halktan sır gibi saklanıyor

Dünya Bankası’ndan Türkiye’de yoksulluk raporu: Üstü üste 2 yıl yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder