27 Mayıs 2021 Perşembe

4 yıldır aynı cezaevinde tutsak Fatma ve Selim Çevik çifti koronaya yakalandı

Dört yıldır Mardin Cezaevinde tutuklu olan Fatma ve Selim Çevik çifti koronavirüse yakalandı. Cezaevindeki sağlıksız ortamda Kovid-19’la mücadele eden Çevik çiftinin, 7 ve 8 yaşındaki oğullarına teyzeleri bakıyor.

BOLD – Cezaevlerinde koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. 4 yıldır Mardin Cezaevinde tutuklu bulunan Fatma Çevik ile eşi Selim Çevik’in de koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Çocukları önce Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmek istenen Fatma-Selim Çevik’in oğullarından Halim bir teyzesinde, Ekrem diğer teyzesinde kalıyor. 4 yıldır anne-babalarından ayrı olan kardeşler birbirlerinden de uzaklaşmak zorunda kaldı.

AVLU KAPISI ÜZERLERİNE KİLİTLENDİ

Öte yandan Mardin Cezaevinde birçok mahpusun virüs kaptığı, koğuşların karantinaya alındığı, görüşlerin iptal edildiği ve insanların üzerine avlu kapısının dahi kapatıldığı iddia edildi.

Eşi Mardin’de tutuklu bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir mahpus yakını, “Eşim Mardin Cezaevi’nde kalıyor. Korona nedeniyle çok hasta varmış. Telefon görüşleri iptal, kapalı görüşleri de iptal edeceklermiş. Üstlerine avlu kapısını kilitlemişler, kalabalık koğuşta ve bu sıcakta! Yemekler pet tabaklarda ve az geliyormuş. Bari avlunun kapısını açsalar, insanlar koronadan değil, başka sebeplerden ölecekler” diyerek tepki gösterdi.

Çevik ailesinin çocukları anne ve babasına kavuşacakları günü bekliyor.

83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın hastaneye kelepçeli götürülmesi tepki çekti

4 yıldır aynı cezaevinde tutsak Fatma ve Selim Çevik çifti koronaya yakalandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder