24 Mayıs 2021 Pazartesi

7 ilde HDP yöneticilerine operasyon: 49 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır ve Adana savcılıklarının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP ve DBP’li siyasetçilerin de arasında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

BOLD – Diyarbakır, İstanbul, Batman, Adana, Şırnak, Tunceli ve Antalya’da HDP il yöneticilerinin de olduğu 49 kişi gözaltına alındı.

Adana’da yapılan operasyonda HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. HDP Adana il örgütü yöneticilerinden Berivan Gökalp, Yaşık ile HDP Seyhan ilçe yöneticisi Dindar Aksu’nun da bulunduğu kişilerin emniyete götürüldüğü kaydedildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ise 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Diyarbakır merkez ile Kulp ve Silvan ilçeleri, İstanbul, Batman ve Antalya’da yapılan ev baskınlarında en az 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Mezopotamya Ajansının haberine göre gözaltına alınanlar arasında Batman Belediyesi’nin eski Eşbaşkanı Sabri Özdemir, HDP Diyarbakır eski Eşbaşkanı Cabbar Leygara, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, il yöneticileri Arif Bulut, Newroz Reşitoğlu ve Ramazan Kızıltepe, HDP Bağlar eski İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Mehmet Alaattin Zuğurli ve Yusuf Sökmen, Şahin Tanrıverdi de bulunuyor. Gözaltına alınanların Diyarbakır emniyet müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

“Erkan Yıldırım Venezuela’ya ‘cami işi’ için kendi imkanlarıyla gitti”

7 ilde HDP yöneticilerine operasyon: 49 kişi gözaltına alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder