24 Mayıs 2021 Pazartesi

Peker’i almak için Fas’a insansız hava araçları yarı fiyatının altında verilmiş

AKP’ hükumetinin Sedat Peker’i Fas’tan almak için Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) yarı fiyatına verdiği ortaya çıktı. Ukrayna’ya 6 adet SİHA’yı 69 milyon dolara satan AKP, Fas’a 13 SİHA’yı 70 milyon dolara satmış.

BOLD – Organize suç çetesi lideri Sedat Peker yayınladığı yedinci videosunda pek çok sarsıcı bilgi paylaştı. Ayrıca kendisinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidişinin hemen öncesinde kaldığı Fas ile ilgili de ilginç bir iddia ortaya attı ve AKP yönetiminin kendisini Fas’tan almak için Rabat yönetimine silahlı insansız hava araçları hibe ediliğini veya çok düşük fiyata verildiğini söyledi.

Sedat Peker’in Fas’ta olduğunu ilk olarak Bold Medya 15 Nisan tarihinde gazeteci Cevheri Güven’in videosuyla duyurmuştu.

Bir gün sonra ise hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi, Fas’ın 13 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) siparişi verdiğini okuyucularına duyurdu.

Ne var ki Yeni Şafak gazetesi sipariş için ne kadar fiyata anlaşıldığını haberinde açıklamadı. Bunun yerine Bayraktan TB2’nin özelliklerini ve nerelerde kullanıldığını yazdı.

FAS’TAN 13 BAYRAKTAR TB2 İÇİN 70 MİLYON DOLAR

Fas Silahlı Kuvvetleri’nin Facebook hesabından bu sipariş duyruldu. Morocco World News sitesi de siparişin detaylarına haberinde yer verdi.

16 Nisan tarihli habere göre Rabat yönetimi, 13 adet Bayraktar TB2 için 70 milyon dolar (626 milyon Fas dirhemi) ödeyecek ve teslimat bir yıl içinde gerçekleştirilecek. Bu noktada birim fiyat 5 milyon doların biraz üstünde gerçekleşti.

Anlaşma çerçevesinde Fas, dört yer istasyonu, SİHA’ları kullanmak için yapılandırılabilir bir simülasyon sistemi ve bilgileri izlemek ve depolamak için bir dijital sistem alacak. Fas hava üslerinde bir drone operasyon merkezi kurulması, Fas askeri personelinin eğitimin yanı sıra lojistik ve teknik destek sağlanması da anlaşma çerçevesinde kararlaştırıldı.

UKRAYNA’DAN 6 BAYRAKTAR TB2 İÇİN 70 MİLYON DOLAR

Fas’tan 13 adet Bayraktar TB2 için 70 milyon dolar istenirken, 2019’da Ukrayna ile yapılan 6 adet SİHA için 69 milyon dolar istenmişti. Birim maliyet Fas için 5 milyon doların üzerindeyken Ukrayna’dan 11 milyon dolardan fazla bir fiyat talep edildi.

2013 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren 12 adet Bayraktar TB2 için ise 47 milyon dolar ödenmişti. Bu noktada birim maliyet 4 milyon dolardan az olmuştu.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Son videosunda Sedat Peker, “Fas’a insansız hava aracı hibe edilmiş mi, gazeteciler araştırsanıza veya çok çok düşük paralarla verilmiş mi? Sizin namusunuz maaşınız kadar. Temiz toplumcular, ortalığı velveleye verdiniz, Aydın Doğan indirsin milyar dolarlık işleri, Dinç Bilgin indirsin. Sizin temiz toplumunuz bu… Gerçek hümanist insanları sarıp sarmalamalıyız. Süslü sülü devamlı temiz toplum diyor ya, devam indiriyor (parayı kastediyor)… İndir sülü indir. Baktım iş işler Fas’ta da karıştı, tam uçuş izni aldık, iptal uçuş izni bir anda, ben tabi uçağa binmeyip yürüdüm insanların arasında. Neyse sonunda geldik buraya (Birleşik Arap Emirlikleri)… Gidecek ülke bırakmadılar.” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker: Kokainin yeni rotası için Venezuela’ya Binali Yıldırım’ın oğlu gitti

Peker’i almak için Fas’a insansız hava araçları yarı fiyatının altında verilmiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder