25 Mayıs 2021 Salı

Böyle olur AKP’nin hayırseverleri

AKP, Sedat Peker’in son videosunda gündeme gelen Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a sahip çıktı. Yıldırım’ın uyuşturucu ticareti için değil, hayırseverlik için Venezuela’ya gittiği öne sürüldü. 17-25 Aralık operasyonlarının kilit ismi Reza Zarrap ve Süleyman Aslan da AKP tarafından hayırsever ilan edilmişti.

BOLD ANALİZ – 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile başlayan süreçte AKP ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak adı uyuşturucu ticaretine karışan AKP’li Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın hayırseverlik için Venezuela’ya gittiği öne sürüldü.

ERKAN YILDIRIM HAYIRSEVER BİR İŞ ADAMI

Sedat Peker’in son videosunda eski Meclis başkanı ve başbakanlardan, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia etti. Erkan Yıldırım’ın; Aralık 2020’de, Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti ile birlikte Venezuela’da olduğunu gösteren fotoğrafı paylaşan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, “Erkan Bey resmi heyetin içinde değildi. Denk geldik. Sosyal projeleri vardı. Filistin Camii’nin yapım süreci vardı. Oraya destek olundu. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk” sözleriyle savundu.

DAHA ÖNCE DE ZARRAP HAYIRSEVER İLAN EDİLMİŞTİ

Adı uyuşturucu ticaretine karışan Erkan Yıldırım’ın hayırsever ilan edilmesi akıllara 17-25 Aralık sonrasında dönemin AKP’li Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hayırsever ilan edilen Reza Zarrap’ı getirdi. Zarrap’ın 17 Aralık’ta başlatılan operasyon sonucunda hapiste bulunduğu günlerde Erdoğan, kendisini hayır işlerinden tanıdığını söylemişti. Erdoğan, “Ülkeye katkısının olduğunu biliyorum. Altın ihracatı yapan bir zat. Hayır işlerine girdiğini biliyorum” demişti. ABD’de dolandırıcılık ve kara para aklama dahil dört suçlamayla tutuklanan Zarrap, itirafçı olması sonrasında AKP tarafından “hain” olarak nitelendirildi.

LİFLERE GİZLENEN PARAYLA İMAM HATİP YAPILACAKTI

17-25 Aralık döneminde evinde bir kısmı banyoda liflere gizlenmiş olarak 4.5 milyon dolar bulunan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da hayırseverliği gündeme getirilmişti. Halkbank Genel Müdürü’nün evinde çıkan paranın bankayla ilişkilendirilmesi vatana ihanet olarak nitelendirilirken, bu parayla Aslan’ın Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’ni inşa ettireceği ifade edilmişti.

Süleyman Soylu reddetse de her yerden işkence fışkırıyor

Böyle olur AKP’nin hayırseverleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder