25 Mayıs 2021 Salı

Nisan planı belli oldu: Soylu cumhurbaşkanı Ağar bakan olacaktı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik “Nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceği, yapılanların telafi edileceği” ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Peker, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla Soylu’nun cumhurbaşkanı, Tolga Ağar’ın ise içişleri bakanı olacağı planı çöp ettiğini öne sürdü.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ifşaatlarına devam ediyor. Peker’in iddialarına ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayınlarla cevap vermeye çalışıyor. Peker Soylu’nun Habertürk canlı yayınına katıldığı esnada yaptığı paylaşımlarla birçok konuya açıklık getirdi. Peker, paylaşımında geçen ay yapılması planlanan değişiklikle Soylu’nun cumhurbaşkanı olmayı hedeflediğini öne sürdü.

“PROJENİZİ ÇÖP ETTİM”

Organize suç örgütü liderliğinden daha önce hüküm giyen Peker, hakkındaki operasyonla ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Sosyal medya hesabından videolar paylaşarak birçok açıklama yapan Peker’in yaptığı en dikkat çeken açıklamalardan biri de kendisine verilen bir sözde nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceği ve kendisine yapılanların telafi edileceği iddiasıydı. Peker dün yaptığı bir paylaşımda bu değişiklikle ilgili bilgi verdi. Peker, paylaşımında “Süslü Sülü senin cumhurbaşkanı, Tolga Ağar’ın da içişleri bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene” dedi.

NİSANDA DÖNÜŞ BEKLERKEN OPERASYON YEDİ

Peker, nisan ayında ülkeye dönmeyi beklerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Peker’in adamlarına yönelik 9 Nisan’da “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker’in de elebaşı olduğu belirtilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Peker’in Beykoz’daki villası basılıp, eşi ve kızına silah doğrultulması dikkat çekti.

SOYLU’NUN GENELGELERİ ERDOĞAN’IN KARARNAMELERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konuda gece yarısı çıkardığı kararnamelerin yerini son aylarda Soylu’nun çıkardığı genelgelerin alması dikkat çekti. Bu durum “Erdoğan yetkilerini Soylu’ya mı devretti?” iddialarına neden oldu. İçişleri Bakanı Soylu, yayımladığı genelgeler ile içki yasağı, temel hak ve özgürlükleri sınırlama, toplumsal olaylardaki polise sansür gibi birçok konuda düzenleme getirdi.

DARBE YAPACAK İKİ BAKAN VE BİR BAŞKAN İDDİASI

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Emin Gürses, geçen hafta iki bakan ve bir başkan ( Hulusi Akar, Süleyman Soylu, Hakan Fidan) tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tasfiye edilmek istendiğini öne sürdü. Gürses, “Cumhurbaşkanı güvende değil. Bu operasyonlarda Tayyip Erdoğan’a ulaşırlarsa ne yapacaklar biliyor musunuz? Bir bakan var bir bakan daha var adlarını vermeyeyim şimdi bir de bir başkan var bir yerde. Bunların üçü bir araya gelecekler ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi değildir’ diyecekler, kendileri ülkenin yönetimini almayı düşünüyorlar. Böyle bir şey olduğu an halk sokaklara insin. Erdoğan güvende değil. Ona da haber verdim” iddiasında bulunması dikkat çekti.

Süleyman Soylu Sedat Peker düellosu: Kim ne dedi?

 

Nisan planı belli oldu: Soylu cumhurbaşkanı Ağar bakan olacaktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder