23 Mayıs 2021 Pazar

Sedat Peker’in Uğur Mumcu suikastı açıklamalarına aileden ilk tepkiler

Sedat Peker’in Mumcu suikastında dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı suçlayan ifadelerinin ardından Mumcu’nun eşi ve kızından art arda açıklamalar geldi.

BOLD – Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker, bugün yayınladığı 7. videosunda, Mehmet Ağar’ın Uğur Mumcu cinayetinden sorumlu olduğunu ileri sürdü. Peker, Ağar’ın suikastın ardından Mumcu ailesini söylediği: “Bir tuğla çekersem duvar yıkılır” cümlesini hatırlattı.

Peker’in, Mumcu cinayetine ilişkin iddiaları şöyle: “Görüşüne katılırsınız katılmazsınız bence şehittir. Namuslu adamdı, şerefli adamdı. Her şeyden önce dürüst adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde terör tarlaları olur, uyuşturucu satışları olur ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor olay yerine ilk gelen kim? Saldırıdan sonra olay yerine ilk giden Mehmet Ağar’dır” dedi.

ÇEKİN TUĞLAYIN YIKILSIN DUVAR

Sedat Peker’in açıklamaları ardından Mumcu ailesinden de tepkiler geldi. Peker’in sözlerinin ardından, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Suikastın aydınlatılması çağrılarını hatırlatan Güldal Mumcu: “Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın” diye yazdı.

ONARILMAZ YARALAR AÇAR

Peker’in Uğur Mumcu suikastına ilişkin iddialarına Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars’tan da tepki geldi. Sosyal medyadan görüşlerini paylaşan Özge Mumcu, “Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eş anlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması demokrasi ve hukuk devleti için ileride onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir” ifadelerini kullandı.

JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında beraat kararları bozuldu

Sedat Peker’in Uğur Mumcu suikastı açıklamalarına aileden ilk tepkiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder