26 Mayıs 2021 Çarşamba

Medyaya baskı bumerang gibi Tayyip Erdoğan’ı vurdu

Sedat Peker’in Youtube’dan ‘bir tripod bir kamerayla’ çektiği videolar Türkiye gündemini alt üst etti. Peker’in videoları 55 milyon izleyiciye ulaştı. AKP tabanı dahi yandaş medyayı değil Peker’in videolarını takip ediyor. Bu ilginin nedenlerinden biri de halkın Erdoğan’ın kontrolündeki sansürlü medyaya güvenmemesi. Oysa ki Erdoğan, medya imparatorluğu için iş adamlarına milyarlarca dolar harcattı.

BOLD ANALİZ – Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 3 haftadır yayınladığı 8 videosunun izlenme sayısı 55 milyonu geçti. Peker Birleşik Arap Emirliklerinden oğlunun çektiği videolarla Türkiye’nin gündemini belirliyor.

Peker, bu yayınları Türkiye’den yapmış olsa anında cezaevini boylardı. Peker, videolarını Türkiye’nin diplomatik ilişkilerini sıfırladığı BAE’den yayınlayabiliyor. Peker’in iddiaları karşısında Tayyip Erdoğan ve AKP sessizliğe gömüldü. Bunun nedeni parti içi tasfiye mi hesaplaşmalar mı henüz ortaya çıkmadı. Ama şu bir gerçek ki artık kimse TV haberleri için kanalların ana haber bültenlerini beklemiyor. Hele ki havuz medyası(Sabah-ATV), Demirören medyası ve TRT’nin verdiği haberlere bakan yok. Çünkü bu medya organları gerçeği sunmuyor. Bir zamanlar medyanın ‘amiral gemisi’ diye anılan Hürriyet’te Peker’in iddialarıyla ilgili tek satır yayınlanmadı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, olanları okuyucusuna duyurmak yerine “Alengirli işler, neticeyi görmek lazım” diye yazdı.

AKP TABANI DAHİ PEKER’İ VE BAĞIMSIZ GAZETECİLERİ İZLİYOR

AKP’nin sadık tabanı dahi Peker’in videolarını, Twitter’dan ve yine Yotube’dan takip ediyor. Cevheri Güven ve Said Sefa gibi Peker’in uyuşturucu trafiğiyle ilgili iddialarını önceden duyuran bağımsız gazetecilerin yayınlarını izliyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu yüzden bu gazetecileri hedef alıyor.

ERDOĞAN İŞ ADAMLARINA MİLYARLARCA DOLAR HARCATTI

Halbuki AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, medyaya çok büyük yatırımlar yaptı. İktidara geldikten sonra medyayı kontrol altına almak için kendisine yakın iş adamlarına milyarlarca dolar harcatıp medya gruplarını satın aldırdı. Ahmet Çalık, Erdoğan’ın isteği üzerine Sabah-ATV’yi 1.1 milyar dolara aldı. Çalık, kamu bankalarından medya grubunu almak için çektiği 750 milyon dolar krediyi ödemekte zorlanınca Turkuvaz Medya el değiştirdi. Erdoğan’ın eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan Sabah ve Atv’nin satın alınması için bir grup işadamını yönlendirmesini istediği ve havuz oluşturulduğu ortaya çıktı. İşadamları Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir ve Cemal Kalyoncu’nun 17-25 Aralık soruşturmasında tapelerine düşen ‘havuz’ için milyonlarca dolar vererek Sabah-ATV’yi almaları hâlâ hafızalarda…

DOĞAN MEDYADAN ÇIKTI

Gülen Hareketini hedef alan AKP iktidarının Bugün TV, Kanaltürk, Bugün gazetesi, STV ve Zaman gazetesine el koyup kapatması medya sahiplerini korkuttu. 15 Temmuz sonrası Erdoğan’ın medyaya uyguladığı baskıdan bunalan Aydın Doğan, çareyi sahip olduğu medyayı apar topar Demirörenlere satmakta buldu. Demirören Grubu, Doğan Medyayı 2018’de kamu bankalarının verdiği krediyle 916 milyon dolara satın aldı. Demirören’in satın alması sonrası Hürriyet ve CNN Türk de yayınlarıyla havuz medyasına benzedi.

MEDYA KOMİSERLERİ BELİRLİYOR

Erdoğan ve AKP iktidarı medyayı öyle bir baskı altına aldı ki, haber kanallarının altyazılarını, tartışma programlarının yorumcularını dahi belirliyor. Medya kuruluşlarının Genel Yayın Yönetmenlerini, Ankara temsilcileri Saray’ın istediği isimler arasından atanıyor. Manşetleri haber bültenleri AKP’nin medya komiserleri belirliyor.

BASKI TERS TEPTİ

Medyaya uygulanan sansür, insanları farklı fikirlerin serbestçe konuşulduğu sosyal medyaya yöneltti. Artık insanlar sansürsüz haberleri Twitter ve Youtube gibi sosyal medyada yayın yapan gazetecilerden takip ediyor. Yandaş medyanın manşetleri, haber kanallarının yayınları, binlerce lira maaş alan köşe yazarlarının AKP propaganda bülteni gibi yazıları kimseyi inandırmıyor. Erdoğan’ın medyayı kontrol altına alıp iktidarını sürdürme planı bumerang gibi yine Erdoğan’ı vurmuş oldu. Erdoğan ve iktidarı, Youtube’da bir tripod bir kameraya yeniliyor.

Medyaya baskı bumerang gibi Tayyip Erdoğan’ı vurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder