24 Mayıs 2021 Pazartesi

Ahmet Hakan isim vermeden Sedat Peker’i hedef aldı

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, gazetesinde tek satır yer vermediği Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili isim vermeden bir yazı yazdı. Hakan, “Yükseliş trendindeki alengirli bir olayın, sadece gidişatına bakarak yorum yapmamak lazım. Neticeyi görmek gerekir neticeyi” dedi.

BOLD – Ahmet Hakan, Hürriyet’teki bugün yayınladığı “Büyük resmin peşinde koşanlara beş öğüt” başlıklı yazısında Sedat Peker olayına girmeden ilginç ifadeler kullandı.

Hakan şunları yazdı:

Öğüt bir: Alengirli işler

Kabul… Çok alengirli işlerin arkasında genellikle devasa güçler bulunur. Bunu asla gözden ırak tutmamak lazım. Ancak durum böyledir diye… Her alengirli işin arkasında da her zaman devasa güçler bulunmayabilir.

Öğüt iki: Komplo ile fal

Tamam… Paranoyak olmamanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez. Ama şunu da unutmayın: Bazen puro içen bir adam, sadece puro içen bir adamdır. ‘Komplo’ ile ‘fal’, birbirine benzer: Onlara inanma ama onlarsız da kalma!

Öğüt üç: Hayal kırıklıkları

Doğru… Alengirli olaylar, sarsıcı etkilere yol açar. Bu nedenle ‘Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak’ der dururuz. Ancak şu da doğrudur: Hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağı beklentisi, genellikle büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

Öğüt dört: Erken seçim

Anlıyorum… ‘Erken seçim geliyor’ beklentisi içine girmek, bizde milli spordur. Ama unutmayın: Sistem değişti! Teknik olarak böyle bir karar almak çok zor! ‘Erken seçim’ derken bin kere düşünmek lazım yani.

Öğüt beş: Küçük konuşmak

Yükseliş trendindeki alengirli bir olayın, sadece gidişatına bakarak yorum yapmamak lazım. Neticeyi görmek gerekir neticeyi. Netice bir muamma ise… Büyük konuşmak yerine küçük konuşmayı tercih etmekte fayda var.

YEDİĞİM YUMRUK BANA YETTİ DİYOR

Hakan’ın yazısına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. KHK’lı Acun Karadağ, “Yediğim yumruk bana yetti diyor :)” yorumu yaptı. Başka biri ise, “Kim kazanırsa o tarafa geçecek üstün karakterli gazeteci” dedi. Hakan’a tepki gösteren biri ise, “Bakan istifa etti hepiniz 3 maymunu oynadınız. Şu an yaşananlardan daha büyük haber değeri olan bir şey mi var da neticeye bakmak lazım diyorsunuz?” ifadesini kullandı. Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise, “Konu AKP olunca böyle alengirli kelimeler kullanırsın işte…” dedi.

Kutlu Adalı: Fail-i meşhur cinayet

Ahmet Hakan isim vermeden Sedat Peker’i hedef aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder