27 Mayıs 2021 Perşembe

Binali Yıldırım’ın oğlunun Venezuela’da fotoğraf çektirdiği Türk okulu çalıntı çıktı

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, uyuşturucu ticaretine aracılık etmekle suçladığı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın fotoğraflarının çıktığı okulun Gülen Cemaatine ait olduğu, Tayyip Erdoğan ile Maduro arasındaki gizli ilişkiler sayesinde Maarif Vakfına devredildiği ortaya çıktı.

BOLD – Sedat Peker’in iddialarının ardından Erkan Yıldırım’ın, 7 Aralık 2020 tarihinde Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetinin okul ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı gündeme geldi.

Erkan Yıldırım’ın resmî sıfatı olmadığı halde Aralık 2020’de Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile ülkeyi ziyaret ettiğine dair fotoğraflar Karakas Büyükelçiliği’nin hesaplarında yayınlanmıştı.

Nordic Monitorun haberine göre, Binali Yıldırım oğlunun kendi imkanları ile Venezuela’ya gittiğini, Kovid-19 test kitleri ve maske dağıttığını söylemişti. Heyetin başkanı ve aynı zamanda Yıldırım ailesinin avukatı da olan AKP Milletvekili Serkan Bayram, Yıldırım’ın hastane ve cami işleri için heyete katıldığını öne sürmüştü.

Heyetin Venezuela ziyareti sırasında fotoğraf çektirdiği Türk okulunun Gülen Cemaatine ait olduğu, yurtdışındaki Türk kolejlerini devralmak için faaliyet gösteren Maarif Vakfı’na 2018’in sonunda devredildiği ortaya çıktı. Venezuela, Güney Amerika’da Türk kolejlerini kapatan tek ülke konumunda.

Ülkenin bir zamanlar en başarılı okulları arasında gösterilen Türk kolejleri uluslararası yarışmalarda Venezuela’ya bir çok ödül kazandırmış, Venezuela Parlamentosu tarafından defalarca ödüllendirilmişti. Soma faciasının ardından hayatını kaybedenlerin anısına düzenledikleri anma töreni her iki ülkenin medyasında geniş yer bulmuştu.

SEDAT PEKER ERKAN YILDIRIM’I İŞARET ETİT

Sedat Peker, 7’nci videosunda hedef ülkesi Türkiye olan 4 ton 900 kiloluk kokainle ilgili iddialar gündeme getirmişti. Peker, Erkan Yıldırım’dan bahsettiği videoda şunları söylmişti: “Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen sene 4 ton 900 kilo sanıyorum haziran ayında yakalandı… Şimdi, Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti ? Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela’da kaldı. Karakas limanı’ndan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor. Konteyner gemileri ise Dominik’te durma yapıp gelebiliyor. Yani esas gelen kokainler artık Dominik üzerinde değil, çünkü çok yakalanmalar başlayacak.”

Çetelerin cirit attığı Türkiye’de kanalizasyondan uyuşturucu akıyor

Binali Yıldırım’ın oğlunun Venezuela’da fotoğraf çektirdiği Türk okulu çalıntı çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder