23 Mayıs 2021 Pazar

Yandaşlar AA muhabirinin sorusunu Karlov suikastıyla bir tuttu

AA muhabiri Musab Turan’ın, AKP’li 2 bakana Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları sormasına yandaşlardan koro halinde tepki geldi.

BOLD – Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarnı bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli’ye soran AA muhabiri Musab Turan, AK troller ve yandaş yazarlar tarafından anında kripto fetöcü olmakla suçlandı.

Muhabir Turan’ın abisinin KHK ile ihraç edilen polisler arasında olduğu, ablasının da örgüt üyesi olduğu iddiaları sosyal medyada ve yandaş gazetelerde yayınlandı. Hakkında soruşturma bile yokken AA muhabiri Musab Turan abisi ve ablası üzerinden suçlu ilan edildi. Ancak Turan hakkında somut bilgi ve suçlamalara yer verilemedi.

Turan’ı hedef alan sosyal medya paylaşımları ve köşe yazılarında, yandaş yazarlar ve troller ortak dili kullandı. Kamikaze, uyuyan hücre, kripto fetöcü ve provokasyon kelimeleri, sosyal medya paylaşımlarında ve yazarların köşelerinde kullanılan ortak kelimeler oldu. Aynı kelimelerle algı operasyonuna başlanması, operasyonun aynı noktadan ve talimatla yönetildiği izlenimlerini güçlendirdi.

AHMET HAKAN: KÜÇÜK ÇAPTA RUS BÜYÜKELÇI SUİKASTİ GİBİ

Programına düzenli olarak AKP yandaşlarını davet eden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da tartışmalara farklı bir bakış açısından katıldı. AA muhabiri Turan’ın sorusu için “Umudunu kaybetmiş bir FETÖ’cü eylemine benziyor” dedi. Daha da ileri giderek AA muhabirinin soru sorması için “Küçük çapta Rus büyükelçi suikastı gibi“ ifadesini kullandı. Hakan “Bu muhabirin FETÖ’cü olup olmadığını bilmiyorum. Ama yaptığı şey… Tam olarak umudunu kaybetmiş bir FETÖ’cü eylemine benziyor. Bu muhabirin FETÖ ile zerre alakası olmayabilir. Ama yaptığı şey… Küçük çapta Rus Büyükelçi suikastı gibi. Sabbah’ın fedailerini andırıyor gibi” yorumuna yer verdi.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci de olayı Hakan gibi Karlov suikastına benzetti. Birinci, “Çağlayan Adliyesi’nin kapısında bildiri okuyan savcı, ha Rus büyükelçiye suikast yapan hücre, ha AA muhabiri Musab Turan’ın soru dışında her şeye benzeyen, güdümlü beyanları. FETÖ, espiyonaj tekniklerini kullanan bir terör örgütüdür“ ifadeleri ile paylaşımda bulundu.

BİTMEDİĞİNİ GÖRDÜK

Gazeteci Cem Küçük de benzer ifadeler kullandı. Karlov suikastını hatırlattı. Küçük “FETÖ’nün bitmediğini FETÖ’cü muhabir üzerinden gördük. Talimatla Rusya’nın Ankara büyükelçisini öldüren FETÖ’cüyle Musab Turan aynı örgütün elemanları. Ama kazanamayacaklarını biliyorlar” dedi.
Gazeteci Toygun Atilla da “Kamikaze FETÖ operasyonlarını hep birlikte izleyeceğiz” ifadesini kullanarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

Sedat Peker: Kokainin yeni rotası için Venezuela’ya Binali Yıldırım’ın oğlu gitti

Yandaşlar AA muhabirinin sorusunu Karlov suikastıyla bir tuttu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder