26 Mayıs 2021 Çarşamba

Soylu’ya gücü yetmedi Akşener’e ‘racon’ kesti

Kamuoyu Sedat Peker’in itirafları sonrası günlerdir sessizliğe gömülen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili kararını bekliyordu. MHP Lideri Bahçeli’nin Soylu’ya destek vermesi sonrası ittifak dengesi gözetmek zorunda kalan Erdoğan, eli mahkum şekilde bugün “İçişleri Bakanımızın yanındayız” dedi.

BOLD ANALİZ

Herkesin gözü kulağı Meclis’teki bugünkü AKP Grup Toplantısındaydı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın suç örgütü lideri Sedat Peker’in Susurluk skandalıyla ortaya saçılan devlet krizini aratmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili ifşaatlarıyla ilgili kararı bekleniyordu.

Çünkü Erdoğan, Peker’in itirafları sonrası geçen hafta her tarafa çekilecek şekilde “Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” açıklaması yapmıştı. Ne Soylu’ya destek vermiş ne de görevden alacağına dair sinyal vermişti.

Sedat Peker, Soylu’yla ilgili iddialarının dozunu artırırken, Erdoğan ve AKP yetkilileri sessizlik orucunu sürdürdü. Soylu’ya yönelik ne destek ne de eleştiren bir söz söylediler.

BAHÇELİ KONUŞTU MECBURİ İSTİKAMETİ BELLİ OLDU

AKP’deki sessizlik Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün Soylu’ya sahip çıkmasıyla bozuldu. Bahçeli, dün “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek” diyerek Soylu’ya sahip çıktı. Bahçeli’nin sözlerinin ardından Erdoğan için mecburi istikamet az çok belli olmuştu. Ya Cumhur İttifakının ortağı MHP’yle köprüleri atma pahasına Soylu’yu görevden alacaktı ya da eli mahkum şekilde desteğini açıklayacaktı. İkinci şıkkı tercih etmek zorunda kaldı.

ERDOĞAN TEK KARAR VERİCİ DEĞİL

Erdoğan, Soylu’yla ilgili “Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” dedi. Bu durum Erdoğan’ın kabinesinde tek karar verici olmadığını bir kez daha gösterdi. Bahçeli faktörü açık ve net anlaşıldı. Erdoğan’ın Peker’in iddialarına karşı Soylu’nun yanında yer almasının nedenlerinden biri de Sedat Peker’in Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’la ilgili uyuşturucu ticareti suçlamasıydı. Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından bugüne Erdoğan’ın en yanındaydı. Pek çok sırrını bilen bir isimdi. Erdoğan bugünkü açıklamasında Yıldırım’a da sahip çıkıp, “Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir” dedi.

SOYLU RAHAT NEFES ALDI

Soylu’nun bu açıklama sonrası rahatladığı kesin. Ancak Berat Albayrak’ın istifası sonrası partide yükselen yıldız olan Soylu’nun AKP’de eski ağırlığının olmayacağı muhakkak.

Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı Sarayında.

SOYLU’YA DİŞ GEÇİREMEYİNCE AKŞENER’İ HEDEF ALDI

Erdoğan, grup toplantısında kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı. Rize’nin İkizdere ilçesinde protestoyla karşılaşan Akşener’e “Gelin hanıma (MeralAkşener) memleketim Rize’de görüldüğü gibi güzel bir ders verildi. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, dur bakalım. Bunlar iyi günler” dedi. Soylu’ya diş geçiremeyen ve liderliği ağır yara alan Erdoğan, mafya gibi Akşener’e tehditler savurup adeta ‘racon’ kesti. Erdoğan’ın sözleri önümüzdeki dönemde muhalefete yönelik saldırıların artacağının sinyali gibiydi.

GEÇ BUNLARI SANDIĞI GETİR SANDIĞI

Erdoğan’ın ‘Bunlar iyi günler’ diyerek kendisini tehdit eden sözlerine İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından “İşte biz tam olarak da bu nedenle iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz” cevabı verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, sosyal medyadan Erdoğan’a, “Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı! #HemenSeçim” dedi.

Süreç Erdoğanlar’ın lehine mi bitecek?

Soylu’ya gücü yetmedi Akşener’e ‘racon’ kesti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder