23 Mayıs 2021 Pazar

İtalya’da teleferik kazası: 12 ölü

İtalya’nın İsviçre sınırındaki Maggiore Gölü üzerinde hizmet veren bir teleferiğin kablosunun kopması sonucu, teleferikteki en az 12 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

BOLD – İtalya’nın kuzeyinde yer alan Maggiore Gölü yakınlarında bir teleferik kabininin yere çakılması sonucu 12 kişi öldü, iki çocuk da ağır yaralandı. Kazaya hattaki bir kablonun kopmasının neden olduğu öğrenildi.

Milano şehrinin yaklaşık 90 kilometre kuzey batısında kalan bölgede yaşanan kaza sonrası çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve helikopter bölgeye sevk edildi.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın aktardığı bilgilere göre, bölgede hizmet veren Stresa Mottarone teleferiği, Maggiore Gölü’ndeki ünlü Stresa kasabasından yabancı ve yerli turistleri 20 dakikada deniz seviyesinden yaklaşık bin 400 metre yüksekteki Mottarone dağının tepesine götürürken kaza yaptı.

Verbani adlı ormanlık alana düşen teleferiğin uzun ağaçların bulunduğu bir alana düşmesi sebebiyle arama kurtarma çalışmalarını yavaşlattığını belirtiliyor.

Stresa Mottarone teleferiği pandemi sebebiyle aylarca hizmet dışı kalmış, İtalya’daki Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması sebebiyle 24 Nisan’da yeniden kullanıma açılmıştı. Kayak tutkunları ve dağcılar arasında oldukça popüler olan teleferik 2016 yılında bakıma alınmıştı.

Japonya’da hızlı tren bir dakika gecikince sürücüye soruşturma açıldı

İtalya’da teleferik kazası: 12 ölü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder