29 Mayıs 2021 Cumartesi

‘Soylu Erdoğan’a 17-25 Aralık’ı hatırlattı’

Evrensel gazetesi yazarı Nuray Sancar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sedat Peker videolarıyla ilgili haftalar sonra konuşmasını yorumladı. Sancar, “Kendisinden önceki içişleri bakanının oğlunun para sayma makinesini ortaya sürüp Erdoğan’a 17/25 Aralık’ı hatırlatan Süleyman Soylu da belli ki bu dili gayet iyi anladı” dedi.

BOLD – Evrensel yazarı Nuray Sancar, AKP’li Cumhurbaşkaın Tayyip Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarına uzun süre sessiz kalmasını değerlendirdi.

Soylu’ya destek çıkmayan Erdoğan, Soylu’nun Habertürk’te 17-25 Aralık dosyasını aralamasından bir gün sonra sessizliğini bozarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den sonra İçişleri Bakanı’na sahip çıktı.

PARÇA PARÇA KOPARMANIN KİME UZANACAĞI SIR DEĞİL

Bu konuyu köşesine taşıyan Sancar, yazısında şunları kaydetti: “Peker; Mehmet Ağar’la başlattığı teşhiri, eski yol arkadaşlarının veliahtlarının sırlarını dökerek genişletmesinin sonuçlarını muhtemelen ölçmüştür. Oğulların, babalarının birbirine karşı hem şantaj malzemesi hem de güvenlik çıpası olduğunu kuşkusuz biliyordur. Masasının üzerine koyduğu nesnelerin sembolik manasını önemseyen bir mafya liderine Mehmet Ağar’ınkinden Soylu’nun mahdumuna uzanarak bel altı vuruşa geçmenin; bu parça parça koparmaların nereye uzanacağı bir sır değildir.

ERDOĞAN’A 17-25 ARALIK’I HATIRLATTI

Evlatları yüzünden birbirlerine mecbur olanların kırmızı çizgisi aşıldığında kimin kimi harcayıp satabileceğini kestirmek zor olmaz. Kendisinden önceki içişleri bakanının oğlunun para sayma makinesini ortaya sürüp Erdoğan’a 17/25 Aralık’ı hatırlatan Süleyman Soylu da belli ki bu dili gayet iyi anladı. Sonuçta mafyöz teknikleri Sedat Peker icat etmedi, o zaten kendisinden önce kurulmuş bir düzenin işletimine işlevli bir parça olarak eklenmişti. Devlet, ondan önce de içinden mafya geçen bir istasyondu.”

Reuters: Milyonlarca Türk mafya babası Peker’i izliyor

‘Soylu Erdoğan’a 17-25 Aralık’ı hatırlattı’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder