25 Mayıs 2021 Salı

İşte ‘Bir tripod ve bir kamera ile’ Türkiye’yi sallayabilecek isimler

Sedat Peker itirafları ve ifşalarıyla gündemi altüst etmeye devam ediyor. Türkiye’de ‘Bir tripod ve bir kamera’ ile dikkatleri üzerine çeken Sedat Peker’i aratmayacak, önemli kırılma anlarının tanığı siyasetçisinden iş insanı ve bürokratına bir çok isim var. Erdoğan’ın şuan yanında olan birçok yol arkadaşı çok özel sırlar taşıyor, bir gün bu isimler konuşmaya karar verirse etkileri Sedat Peker’inkinden az olmaz.

BOLD – ‘Bir tripoda bir kameraya yenileceksiniz’ mottosuyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Pelikan çetesi ve AKP’li bazı isimlere savaş açan Sedat Peker izlenme rekorları kırıyor.

Halka oynadığı eleştirilerine “Başka kime oynayacaktım” diyerek hak veren Sedat Peker, izlenme oranları bakımdan hedefine ulaştığı söylenebilir. Videoları ve konuşmasının analizlerini içeren içerikler Youtube’da milyara varan görüntülenmeye ulaştı.

Sedat Peker’in bu kadar izlenmesinin sebeplerinin başında, herkesin az çok bildiği Türkiye’de konuşulması yasak, üzerine gidilmeyen fakat merak edilen konuları ele alması geliyor.

HULUSİ AKAR VE 15 TEMMUZ

Sedat Peker gibi bir tripod ve kamera ile gündemi sallayacak bir çok isim var. Bu kişilerin en önemlilerinden biri de Hulusi Akar.

Özellikle 15 Temmuz gecesi, Genelkurmay Karargahı’nda darbeciler tarafından esir tutulduğun iddia eden Hulusi Akar, ifadesindeki bir çok çelişkiye rağmen bu konu hakkında hiç konuşmadı. Daha sonra mahkemede savunma yapan tutuklu askerler ise Akar’ın söylediklerinin aksi yönde konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı oldukça hareketli geçen Akar bir gün bir tripod ve kamera almaya karar verirse Sedat Peker’in popülaritesini geride bırakabilir.

128 MİLYAR DOLARLA BİRLİKTE KAYBOLAN DAMAT

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak da kamuoyunun yakından takip ettiği isimlerden biri. Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde oldukça popüler olan Albayrak’ın gidişi olaylı oldu. Bakanlığı dönemindeki konuşmaları alay konusu olan Albayrak’ın giderken sosyal medyadan paylaştığı istifa mektubu oldukça dikkat çekiciydi.

Berat Albayrak

Ekonomi alanındaki konuşmaları kale alınmayan damadın AKP içerindeki entrikalarla ilgili son sözleri kamuoyunun oldukça dikkatini çekti. Gittiği günden beri Berat Albayrak, hakkında en çok komplo teorisi yazılan isimlerden biri oldu.

Berat Albayrak’ın görevi döneminde Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini nasıl eridiği merak konusu.

15 Temmuz gecesi Erdoğan’la birlikte olan Albayrak’ın, Atatürk Havalimanındaki açıklama sırasında sırıtması 5 yıl geçmesine rağmen unutulmadı. Kanlı gecede Berat Albayrak’ın neden eğlenceli vakit geçirdiği hep merak edildi. Bir gün bir tripod ve bir kamera ile ortaya çıkarsa etkisi Sedat Peker’den az olmaz.

ERDOĞAN KASASI MEHMET CENGİZ KONUŞURSA

Listenin 3. sırasında Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz var. Mehmet Cengiz’in 1980 yılında inşaat işleri için kurduğu Cengiz Holding bugün enerji, maden, turizm, altyapı, havalimanı, ve sigorta sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.

Erdoğan iktidarından önce yerel bir inşaat firması olan Cengiz İnşaat, Erdoğan iktidarıyla birlikte holdinge dönüştü. Cengiz İnşaat, Dünya Bankası verilerine göre dünya çapında kamudan ihale alan en büyük üçüncü kuruluş.

Buna karşın Cengiz Holding, Türkiye’de vergi sıralamasına girmiyor. Erdoğan hükumetinin Cengiz Holding’in vergi borçlarını defalarca silmesi de muhalefetin gündeminde.

Maliye Bakanlığı verilerine göre Cengiz Holding’in 2006’dan günümüze 2 milyar TL’lik vergi borcu silindi. Cengiz Holdingin kamudan aldığı ihale toplamı 19 milyar TL.

Bedelsiz koru tahsis edilen, vergi borçları silinen, garantili devlet ihalelerinin baş aktörü ve 5’li çetenin ön önemli üyesi Mehmet Cengiz hakkındaki en büyük iddia Erdoğan’ın kasası olduğu. Mehmet Cengiz bir gün konuşmaya karar verirse reytingleri listeleri altüst edebilir.

İBB’den beri ayrılmadığı Binali Yıldırım, MİT’in en uzun süre başkanlığını yapan Hakan Fidan, 17 -25 Aralık şüphelileri, Sedat Peker’in gündeme taşıdığı Erdoğan’ın sırdaşı Remzi Gür, 15 Temmuzu’un kilit ismi Adil Öksüz…Aslında liste çok daha uzun. Şimdilik bu isimlerin Sedat Peker’in gibi bir gün konuşurlarsa neler olabileceğini düşünmekle yetiniyoruz.

Tayyip Erdoğan’ın 5’li Çete’si

İşte ‘Bir tripod ve bir kamera ile’ Türkiye’yi sallayabilecek isimler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder