24 Mayıs 2021 Pazartesi

“Erkan Yıldırım Venezuela’ya ‘cami işi’ için kendi imkanlarıyla gitti”

Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretiyle suçladığı AKP’li Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ı, AKP’li Milletvekili Serkan Bayram savundu. Skandal Venezuela ziyaretiyle ilgili “Filistin Camisinin yapım süreci vardı. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk” dedi.

BOLD – Suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube’daki 7’nci videosunda AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın 2020’de uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia etti. Peker videoda “4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuela kim gitti? Eski başkanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım… O mal yakalandıktan sonra bu senenin başında, şubat ayında gitti 4 gün kaldı” dedi.

Peker’in iddiaları üzerine Binali Yıldırım, oğlunun Venezuela’ya test kiti ve maske dağıtmaya gittiği açıklaması yaptı. Peker’in açıklamalarının ardındın AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın, 7 Aralık 2020 tarihli sosyal medya paylaşımında Erkan Yıldırım’ın da olduğu görüldü. Bayram’ın fotoğrafı, “Türkiye Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetimiz ile birlikte Caracas’ta Türkiye Maarif Vakfı okullarını ziyaret ettik” mesajıyla paylaştı. Bayram’ın mesajı Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği tarafından da paylaşıldı.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI MÜTEŞEKKİR OLDUK

ANKA’ya konuşan AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Venezuella Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram, şu bilgileri paylaştı: “Erkan Bey de kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil. Sosyal projeleri vardı. Filistin Camisi’nin yapım süreci vardı. Oraya destek olundu. Maarif Vakfının okulunun resmidir, o. Hastane vardı, pandemi nedeniyle sıkıntıları vardı. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk. Denk geldik, ondan sonra da dönüldü” açıklaması yaptı. Binali Yıldırım’ın söylediği gibi test kiti ve maske dağıtımından bahsetmeyen Bayram, Peker’in iddialarıyla ilgili ise, “Terör örgütü üyesi, ülkemize iktidarımıza bu tip hezeyanlar içinde isnatlarda bulunuyor. Milli güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Bu kimsenin yanına kar kalmaz, çamur at izi kalsın mantığı ile bir yere varılmaz.”

Devlet 5 ton kokaini soruşturacak adam gönderemezken Erkan Yıldırım nasıl gitti?

“Erkan Yıldırım Venezuela’ya ‘cami işi’ için kendi imkanlarıyla gitti” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder