23 Mayıs 2021 Pazar

Çocuklarını ve eşini Ege Denizi’nde kaybeden Gülfem Yeni gözaltına alındı

Yaklaşık üç yıl önce eşini ve iki evladını Ege Denizi’nde kaybeden Gülfem Yeni Çanakkale’de yapılan Cemaat operasyonlarında gözaltına alındı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

Eşi Gökhan Yeni ve iki küçük çocuğunu, 28 Temmuz 2018’de Ege Denizi’nde kaybeden Gülfem Yeni bu akşam saat 20.00’de Çanakkale’de gözaltına alındı. 21 Mayıs Cuma Günü, Çanakkale’de yapılan Cemaat operasyonlarında 84 kişi gözaltına alındı. Aralarında Gülfem Yeni’nin de olduğu bazı kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Bu akşam evinde arama yapılan ve dijital materyallerine el konulan Gülfem Yeni ikinci kez Çanakkale Emniyeti’ne götürüldü. Çocuklarını ve eşinin acısını daha atlatamayan Yeni’nin arama sırasında sinir krizi geçirdiği “Yeter artık peşimizi bırakın” diye ağladığı ve bağırdığı öğrenildi.

VEFAT EDEN EŞİNİ VE ÇOCUKLARINI SORDULAR

Eşini ve çocuklarını kaybettikten sonra Cemaat soruşturmaları kapsamında hakkında dava açılan ve 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gülfem Yeni tutuksuz yargılanıyordu. Dosyası Yargıtay’da bulunuyor. İkinci kez neden gözaltına alındığı henüz bilinmeyen Yeni’nin gözaltı süresinin uzatılması için bu sabah sulh ceza hakimliğine çıkarılacağı belirtiliyor. Gülfem Yeni’ye cuma günü yapılan ilk gözaltı sırasında yaptığı bazı telefon görüşmeler ve “Eşin, çoluk çocuğun nerede?” diye soruldu.

AYVALIK’TAN MİDİLLİ ADASI’NA GİDİYORLARDI

Gülfem Yeni, eşi Gökhan Yeni (31) ile 2,5 yaşındaki oğlu Burhan ve 8 aylık kızı Nurbanu ile 28 Temmuz 2018’de Türkiye’den ayrılmaya karar verdi. Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçmek için bir tekneye bindiler. Tekne adaya varamadan alabora oldu. Toplam 16 kişinin olduğu teknede 7 kişi hayatını kaybetti. Bartın Kız Meslek Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan Hasan Aksoy, eşi Sena Aksoy ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf Baha’yı da aynı gece kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Hasan Aksoy hala Mersin Tarsus Cezaevinde bulunuyor.

Gülfem Yeni’nin cenazede ayakta zor durabilmişti.

Gökhan Yeni ve çocuklarının cenazeleri Amasya’da defnedildi.

“Çoluk çocuğumun ölmesine sebep olanlar Bartın’daki işkencecilerdir”

Çocuklarını ve eşini Ege Denizi’nde kaybeden Gülfem Yeni gözaltına alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder