16 Ağustos 2019 Cuma

1.7 milyar liralık düğün salonu

Antalya’nın Aksu ilçesinde 2016 yılında 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla tamamlanan uluslararası fuar alan EXPO, şimdi düğün salonu olarak kullanılıyor.

BOLD – Dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından birisi olan EXPO’ya 2016 yılında Antalya ev sahipliği yaptı. Bu dev organizasyon için devletin tüm kurumları yıllar önce birlikte hareket etti ve Antalya Aksu’da 121 dekarlık alana 1.7 milyar liralık yatırımla fuar alanı inşa edildi. EXPO 2016’nın açılışını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 23 Nisan 2016’da yaptı.

Bugün ise EXPO 2016’nın düğün salonu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde olan EXPO 2016’nın yönetimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaydı. Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre EXPO uzun bir zamandır atıl bir vaziyette bulunuyordu.

HAK ETMİYORLAR

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal, bunu faal hale getirmek adına da birçok girişimde bulunulduğunu fakat başarılı olunamadığını söyledi. Köksal, “Günü kurtarmak adına sadece basit yöntemlerle projeler üretilmemeli. EXPO’ya çok ciddi yatırımlar yapılmış, yani hepimizin cebinden çıkan ciddi paralarla hayata geçirilmiştir” diye konuştu. Antalya’nın da Türkiye’nin de EXPO’nun da bu tür bir işletmeyi hak etmediğinin altını çizdi.

ÇOK ÇİRKİN BİR OLAY

EXPO’nun daha farklı organizasyonlarda kullanılması gerektiğini savunan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de şunları aktardı: “Böyle basit organizasyonların yerine bir üniversiteye kampüs yapılabilir. Ya da kongre merkezleri, ARGE merkezi yapılabilir. Böyle bir yatırımı düğün salonuna dönüştürmek akla, mantığa, vicdana sığmaz. Bu çok çirkin bir olaydır. Büyük düşünmek gerekiyor.”

Sanayi rakamları açıklandı: “Bunun adı çökerek dengeleme”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder