17 Ağustos 2019 Cumartesi

Kosova’da kaçırılan 6 Türk’le ilgili sorumluluğu olan 22 polise soruşturma

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Kosova’dan Türkiye’ye kaçırılan Hizmet Hareketi’ne yakın 6 Türkle ilgili Kosova savcılığının soruşturması devam ediyor.
Kaçırılma ile ilgili 22 polise soruşturma açıldığını söyleyen Savcılık sözcüsü Ekrem Lutfiu, Reuters’e “Ayrıca vakayla ilgili başka şüphelilerin de ifadelerini alıyoruz.” bilgisini verdi.

Kosova’dan 6 Türk’ün MİT zorla kaçırılmasından sonra  Kosova başbakanı Ramush Haradinay, ülkenin İçişleri Bakanı ve gizli servis şefini görevden almıştı. Gerekçe olarak da kendisinde habersiz bu işin yapılmasını göstermişti.

Konuyla ilgili Kosova Meclisi de bir rapor hazırlamıştı. Raporda sınır dışı edilmenin yasa dışı olduğu ve bu süreçte Anayasanın 31 kez ihlal edildiği sonucuna varıldı.

Diğer yandan Kosova’nın muhalefeti Cumhurbaşkanı Haşim Taki’yi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkileri nedeniyle bu olayın gerçekleştiğini belirtmişti.


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/17/kosovada-kacirilan-6-turkle-ilgili-sorumlulugu-olan-22-polise-sorusturma/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder