16 Ağustos 2019 Cuma

“AKP’deki yeni parti beklentisi CHP tabanında da var”

Kamuoyu yoklamalarının, halkta yeni parti beklentisi olduğunu gösterdiğini belirten Gazeteci Yazar Fehmi Koru, “AK Parti tabanında kendini belli eden beklenti CHP tabanında da var” dedi.

BOLD – Bayram günleri en fazla konuşulan konunun ufukta beliren yeni partiler olduğunu dile getiren Koru, “İnsanlarda mevcut siyasi sistemden ve o sistemle özdeşleşmiş siyasi kurumlardan yılgınlık varsa ve bu durum kendini ‘yeni parti’ arayışı olarak belli ediyorsa, yeni oluşum ihtimali ağızları yormaya başlar” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU BU ARAYIŞIN SONUNCUSU

Koru şunları dile getirdi: “CHP’de Ekrem İmamoğlu kişiliği ve o kişiliğin siyasi başarısı bu arayışın bir sonucudur. CHP kendisini İmamoğlu’nun çizdiği profil istikametinde yenileyebilirse, oy verenler açısından daha cazip hale gelebilir; tabii eş zamanlı olarak geleneksel tabanını da oy vermeye devam ettirebilirse. Bunun ne kadar zor hatta imkansız olduğunu en iyi CHP yönetimi bilir.”

BABACAN SİSTEMLE DERDİ OLANLARA HİTAP EDECEK

Ali Babacan’ın AKP’li olduğu için onun çıkışının da AKP tabanını kendisine çekme hareketi olarak değerlendirildiğini belirten Koru, “Oysa, Babacan’ın istifa mektubu ile bayrama gidilirken yaptığı yazılı açıklama başka bir niyeti dışa vuruyor. Hedefi AK Parti tabanı olmayan, toplumun sistemle derdi bulunan çok daha geniş kesiminin beklentilerine cevap vermeyi amaçlayan bir siyasi hareket olma niyetini” dedi.

18 YIL ÖCE AKP’DE BU NİYETE SAHİPTİ

Koru, “Bundan tam 18 yıl önce bugünlerde kurulduğunda AK Parti de böyle bir niyete sahipti; kuruluş belgeleri bu gözle mercek altına alındığında o günlerin dünya ve Türkiye gerçeklerini yansıttığı görülecektir. Zaten o sayede girdiği ilk seçimde iktidar görevi halk tarafından kendisine verilmişti. Yeni kurulacak parti bugünün dünya ve Türkiye gerçeklerine cevap verirse ilgi görecektir” ifadelerini kullandı.

YENİ SÖYLEM VE ONA UYGUN PROGRAM

Koru yazısını şu cümlelerle noktaladı: “Var olan siyaset, siyasi söylem ve kadrolar günümüzün devasa sorunlarına çözümler üretemiyor, tam tersine iş başında kalmayı tek hedef saydığı için sorunlara yeni sorunlar katarak ilerliyor. Çözümsüzlük siyasetin alamet-i farikası olmuş durumda. Çıkış yolu, yeni bir söylem, o söyleme uygun yeni bir program ve o programı her türlü engele rağmen uygulayacağı güvenini veren bir kadrodur.”

Gül ve Davutoğlu’nu tarihten sildiler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder