15 Ağustos 2019 Perşembe

Türk İHA’ları Suriye’nin kuzeyinde uçmaya başladı: Rusya ve Suriye’nin tavrı merak konusu

Türkiye ve ABD, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması için çalışmalara başladı. ABD’li 6 kişilik askeri heyetin Şanlıurfa’ya gelmesinin ardından; Milli Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarının bölgede uçmaya başladığını duyurdu.

 

BOLD – Türk ve ABD askeri heyetlerinin, Ankara’da 5-7 Ağustos tarihlerinde yaptıkları görüşmelerde Türkiye’de “güvenli bölge” için Müşterek Harekât Merkezi kurulması konusunda vardıkları anlaşmanın ardından bölgede insansız hava araçlarının uçmaya başladığı bildirildi. .

Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasına yönelik ön hazırlık maksadıyla 6 kişilik ABD askeri heyeti Pazartesi günü Şanlıurfa’ya ulaştı ve Türk askeri yetkilileri ile birlikte ortak çalışmalara başladı.

ABD’Lİ ÜST DÜZEY ASKERİ HEYET ŞANLIURFA’YI ZİYARET EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik askeri heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlandığını ve “kritik fonksiyonların tesisinin sağlandığını” duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada da ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan “Güvenli Bölge” kapsamında İnsansız Hava Araçlarının Suriye’nin kuzeyinde uçmaya başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty başkanlığındaki bir ABD askeri heyetinin bugün Genelkurmay Başkanlığını ziyareti müteakip, harekat merkezinin kurulumu ile ilgili koordine faaliyetinde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya intikal edeceğini açıkladı.

RUSYA VE SURİYE “GÜVENLİ BÖLGE” KONUSUNDA NASIL BİR TAVIR TAKINACAK?

Türkiye ve ABD’nin anlaştığını açıklamasının ardından sert bir açıklama yapan Şam yönetiminin Suriye’nin kuzeyine kurulacak “güvenli bölge” ve Türk İHA’larının uçuşu konusunda nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Güvenli bölgeyi “egemenlik haklarının açık bir ihlali” olarak gördüğünü açıklayan Şam yönetiminin bölgeye yakın hava savunma sistemlerini aktif edip etmeyeceği de bilinmiyor.

Türkiye’nin Cerablus ve El-Bab’a düzenlediği operasyonlar sırasında Suriye ve Rusya, dönem dönem bölgeye yakın hava savunma sistemlerini aktif etmiş ve ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Moskova’yı ziyaret etmiş ve Rusya’dan bölgedeki hava savunma sistemlerini aktif etmemelerini istemişti.

ABD askerlerinin Urfa’ya konuşlanmasına MHP yorumu: 6 askerin neresi dert oldu size?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder