14 Ağustos 2019 Çarşamba

Türk-İş Başkanı’na istifa çağrısı: “İşçinin alın terini Saray’a sattı”

Hükumetle yürüttüğü gizli pazarlıkla işçinin, alın terini, çocuklarının geleceğini Saray’a peşkeş çekmekle suçlanan Türk-İş Başkanı Atalay’a toplumun her kesiminden istifa çağrısı geldi.

BOLD – Bakanla konuşması sırasında açık kalan mikrofonlara hükumetle yaptığı gizli pazarlığın itirafı yansıyan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a siyasetçi ve gazeteciler başta olmak üzere toplumun her kesiminden tepki yağdı.

İŞÇİ ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ SATTI

CHP’li eski Milletvekili Muharrem İnce, Atalay’ı emekçinin alın terini Saray’a satmakla suçladı. İnce, skandalla ilgili paylaşımında, ”Açık kalan mikrofonda ‘Uzasa işi karıştıracaktık, böyle kapattık iyi oldu’ itirafında bulunan, işçinin alın terini, emeğini, çocuklarının geleceğini Saray’a satan Türk-İş Başkanı koltukta bir gün dahi oturmamalı ve gitmeden işçiyi enflasyona ezdiren o sözleşmeyi yırtıp atmalıdır” ifadelerini kullandı.

VAHİM OLAN DEVAM EDECEK OLMASIDIR

Sözcü gazetesinde ekonomi yazarlığı yapan Murat Muratoğlu Atalay’ı şu ifadelerle istifaya davet etti: ”Burada vahim olan; Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın bakana söylediği ve mikrofonunun açık kalması ile duyulan cümle ve yaptığı satış değildir. Vahim olan yarın görevine devam edecek olmasıdır.”

BAŞKANIN UZATMAK İSTEMEDİĞİ ŞEY ‘EMEĞİN KARŞILIĞI’

CHP’li Özgür Gürel de Türk-İş Başkanı Atalay’a sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Türk-İş’in beklentilerin çok altında zam oranlarında anlaştığını belirten Gürel, ”Türk-İş Başkanı yüzde 15 zam talebiyle oturduğu masada yüzde 8’e imza atmayı “Uzasa işi karıştıracağız” sözleriyle açıklıyor. Uzatmadığınız şey; kamu işçisinin alın terinin, emeğinin karşılığına erişme hakkı, daha insani koşullarda çalışma ve yaşama ihtimali!” diye konuştu.

İŞÇİYİ KÖLE GİBİ PAZARDA SATTI

Türk-İş başkanı Atalay’ın skandal sözlerine en sert tepki İyi Partili Lütfi Türkkan’dan geldi. Türkkan başkanın işçiyi köle gibi pazarda satmakla suçladı. Atalay’ı istifaya çağıran Türkkan, ”Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bu saatten sonra bir dakika o koltukta oturmamalı. İşçiyi pazara çıkarılmış köle gibi satan Atalay’ın o koltukta oturduğu her saniye işçi için zûldür, kendisinin de ayıbıdır” dedi.

KENDİNİ SAVUNDU

Türk-İş Başkanı Atalay katıldığı bir televizyon programında skandal sözleriyle ilgili “İşçiyi utandıracak bir şey yapmadım” diyerek kendini savundu.

Hükumetle gizli pazarlığı deşifre olan Türk-İş Başkanı: ‘İşçileri utandıracak bir şey yapmadım’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder