16 Ağustos 2019 Cuma

Aylan bebek istismarına devam: Film yapıp Hande Fırat’la Süleyman Soylu’yu oynattılar

Suriye savaşı sonrası başlayan göçün sembol ismi Aylan bebeğin propaganda unsuru olarak kullanıldığı filme siyasiler ve gazeteciler oyuncu olarak dolduruldu.

BOLD – Aylan Bebek ismiyle çekilen filmde 15 Temmuz’un tanıdık ismi Hande Fırat oyuncular arasında. Siyasilerden ise Süleyman Soylu dikkat çekiyor. Gazeteci Talat Atilla da başrol oyuncularından biri yapılmış.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye geldikten sonra kötü yaşam koşulları nedeniyle yüzbinlerce mülteci Avrupa’ya geçmeye çalıştı. Bunlardan biri de Aylan bebek ve ailesiydi. Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindiği botun batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın görüntüleri tüm dünyada gündem oldu.

AYLAN BEBEK İSMİYLE FİLM YAPTILAR

‘Aylan Bebek’ ismiyle yapılan film Hollywood’un ikinci sınıf oyuncuları, hayatında hiç oyunculuk yapmamış gazetecilerle doldurulmasıyla dikkat çekiyor. Filmin yapımcılığını George Edde ve Bahattin Öztürk, yönetmenliğini ise yönetmen Ömer Sarıkaya yapıyor.

Filmde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da oyuncu olarak yeraldığı görülüyor.

Uluslararası film imajı vermek için yerleştirilen isim ise Mike Mitcell. Diğer bir isim ise dizi oyuncusu Wilma Elles.

Filme medya desteği sağlamak için çok sayıda gazeteci de oyuncu olarak yerleştirilmiş. Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat ve gazeteci Talat Atilla bunlardan ikisi.

OSCAR ADAYI OLARAK PLANLANMIŞ

Filmin yayınlanan fragmanında amatörlük göze çarparken, filmin yapımcıları “Oscar’a aday olarak planlandık” açıklaması yaptılar.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder