17 Ağustos 2019 Cumartesi

Baroların tepkisine rağmen Feyzioğlu Saray’daki adli yıl törenine katılacak

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların tepkisine rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılacak adli yıl açılış törenini katılma kararı aldı. Feyzioğlu, bir de konuşma yapacak.

BOLD Yargıtay’ın adli yıl açılış törenini yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapmasına barolar tepki göstermişti. İzmir Barosu, Yargıtay Başkanlığının davetini kamuoyuyla paylaştığı cevap yazısıyla reddetmişti.  İzmir Barosunun ardından İstanbul, Ankara, Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Ordu, Bursa ve Van baroları da Sarayda yapılacak yargı yılı açılışına katılmayacaklarını bildirdi.

TÜM YÖNLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

Baroların açıklamasının ardından Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun törene katılıp katılmayacağıyla ilgili kararı bekleniyordu. Barolar Birliğinden yapılan açıklamada, Yargıtayın davetinin Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunda tüm yönleriyle görüşüldüğü kaydedildi.

“Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır.  Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır” denildi.

ERDOĞAN’I SARAY’DA ALKIŞLADI

Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Feyzioğlu’nun Danıştay Başkanlığında yapılan törendeki konuşmasına tepki göstermiş ve töreni terk etmişti. Sonrasında Feyzioğlu, Erdoğan’ın davetlerine katılmıştı. Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayında yargı paketini açıklayan Erdoğan’ı alkışlaması tartışmaya neden olmuştu.

“Saray’da adli yıl açılışı demokrasi, hukuk ve adalet adına bildiğimiz bütün öğretilerin reddidir”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder