14 Ağustos 2019 Çarşamba

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya başlamadan kazandı

Şampiyonlar Ligi 3. turunda Başakşehir, Porto, Dinamo Kiev ve Basel’in elenmesi Galatasaray’ın işine yaradı. Aslan katsayı sıralamasından dolayı kasasına ekstra 3 milyon 324 bin euro koydu.

BOLD – Şampiyonlar Ligi 3. tur maçları sonrası Galatasaray kasasına ekstradan 3 milyon euro daha koydu. Sarı-Kırmızılı takım direk grup aşamasından başlayacağı Devler Ligi’ne katsayı olarak üstünde yer alan takımların elenmesi kazancı biraz daha arttı.

Başakşehir’in de 3. turda elenmesi ile birlikte Türkiye’nin tek temsilcisi olarak gruplara kalan Galatasaray, Türkiye’nin payına düşen reklam ve yayın pastasının da neredeyse tamamını alacak. Geçen sezonda tek başına Türkiye’yi temsil eden Sarı-Kırmızılı kulüp fazladan 8.5 milyon euro kasasına koymuştu. Bu sezon rakamın 10 milyon euro’un çıkması bekleniyor.

RAKİPLER ELENDİ KASAYA PARA GİRDİ

Şampiyonlar Ligi’nde dün gece oynanan maçların ardından Dinamo Kiev, Basel ve Porto’nun elenmesi ile birlikte Galatasaray yine kazandı. Sarı-Kırmızılı kulüp katsayı sıralamasında üzerinde bulunan Dinamo Kiev, Basel ve Porto’dan pay aldı. Krasnodar’ın Porto’yu, Club Brugge’ün Dinamo Kiev’i, LASK Linz’in de Basel’i elemesi ile birlikte toplam 3 milyon 324 bin euro katsayı sıralama ücretine eklendi. Böylelikle Galatasaray’ın kasasına toplam ekstra olarak 13-14 milyon euro girecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder