15 Ağustos 2019 Perşembe

Doktorlar, Tutuklu Eşime “Manisa’ya Gitmesi Gerekiyor” Demiş

Selamun Aleyküm  kaderdaşlarım,
Biz de bu süreçten nasiptar olanlardanız. Biz daha darbe olmadan sıkıntılar başlarken eşimin yapmış olduğu görevinden dolayı biraz uzaklaşmamız gerektiğini söyleyerek bize müsaade verdiler ve memleketimize dönmek zorunda kaldık. Ailemin de desteği ile memlekete yerleştik. 3 yıllık evliydik ve bir 1 yaşında kızımız vardı. Tabii hemen eşim iş aramaya koyuldu ama bizim için iş bulmak kolay olmadı.
Dış dünya bize göre değil. 3, 4 aya yakın işsiz gezmek zorunda kaldık. Ben kendim öğretmendim bende bu arada özel ders vermeye başladım. Sonra özel okullara falan başvuruda bulundum derken elhamdülillah rabbim bir rızık kapısı nasip etti çok şükür bu şekilde benim kazanmış olduğumla yetinmeye çalışırken eşimde 1 yerden iş görüşmesinin olumlu olmasıyla tekrar biraz daha rahatlamış olduk. Derken darbe olayıyla sarsıldık darbeden 2 buçuk ay sonra eşimi iş yerinden arama kararıyla almışlar ve eve getirdiler. Eşimin o andaki halini asla unutamayacağım. Üzerinde iş kıyafetleri ve yüzündeki yorgunlukla beraber şaşkınlık ifadesi hiç gözümden gitmiyor. Eşimi 3 gün gözaltında tuttuktan sonra tutuklu olarak cezaevine gönderdiler.
Kızım babasına çok düşkündü. O yaştaki bir çocuğa bu durumu anlatmak imkânsızdı. Babasının gelmesi uzadıkça baba diye sayıklamaya başladı. Ben artık cezaevine görüşe götürmek zorundaydım. Çünkü babamızın ne zaman çıkacağı belli olmadığı için görüşe girerken kızım baban burada çalışıyor diyerek buna inandırdım kızımı ve bugün hala öyle biliyor. Ben daha güçlü olmak zorundaydım. Artık eşim kızım ve ailem için ayakta durmak zorundaydım Rabbimin yardımıyla çok şükür halimize şikâyetçi değilim. Bu arada ailemle birlikte yaşamaya başladım. Hayatımıza böyle devam etmeye çalışırken eşim psikolojik olarak rahatsızlandı. Eşimi tanıyamaz hale geldim. Arkadaşlarının yardımı ile görüşe gelmeye başladı. Görüşlerde tuhaf şeylerden bahseder hale geldi. Olduğu cezaevinde yaşadığı sıkıntıları bana söylemediği şeylerden dolayı bu hale gelmesi beni daha çok yıpratmıştı. Cezaevi müdürüne avukatla görüşüp neler yapılabilir sorarken Manisa’ya gitmesi gerekiyormuş dediler… Durumu içerdeki arkadaşlarının eşlerinden de duyunca tedirginliğim iyice arttı ama halimi anlayacak bir muhatap bulamıyordum karşımda… Ve eşim son hale gelerek kıyafetlerini ve ayakkabılarını parçalamaya başlar hale gelmiş.
 Yemeğini başkaları yedirip tıraşını banyosunu arkadaşları yaptırır hale gelince doktorlar Manisa’ ya gitmesi gerekiyor demiş ve Manisa’ya gönderdiler. Eşimin o en zor anlarında yanında olamayışım çok zor oldu benim için… Biz artık görüşe Manisa’ ya gitmeye başladık ama bu süreçte maddi manevi çöküş yaşadık. 3 hafta orada tedavi gördükten sonra eşimi tekrar memleketteki cezaevine gönderdiklerini söylediler biz görüşe gittiğimizde eşimin cezaevinde olamadığını duyunca adeta çıldırdım. Tekrar Manisa’yı aradım araç olmadığı için daha gönderemedik dediler… Derken eşim geldi ama bende korkular bitmiyor. Artık avukatla ne yapılabilir diye uğraşırken aslında eşim gibi hastaların cezaevinde kalamaz diye söylenmesi ve cezaevinin Manisa’dan rapor istemesi gerekirken hiç bir şekilde rapor istememeleri sebebiyle eşimin çıkmasına mani oldular. Cezaevi müdürü ile sürekli görüştüm. Avukatınıza verebiliriz yok şöyle yok böyle derken bir türlü rapor vermediler ve eşim hala içerde. Tabi daha mahkememiz sonuçlanmamıştı ve bir dahaki mahkememizde hiç indirimden faydalandırmadan eşime 9 yıl ceza verdiler. Biz eşimin rahatsızlığından ve eşimin dosyasında bylock raporunun görünmemesinden dolayı umutlanırken bu karar tekrar bir daha yıkılmamıza sebep olmuştu. Ve eşim hala içerde rahatsızlığında kullandığı ilaçlar sayesinde daha iyi çok şükür. Hepimizin hikâyesi kendimize göre ağır biliyorum ama sizlerin de bildiği gibi bu yaşadığımız zorlukların sadece 1 kaç tanesi ama hepsini kaleme almak ve dile getirmek imkânsız. İçimizi rahatlatan ve ayakta kalmamıza sebep Rabbimin davasından dolayı yargılanmak ve biliyoruz ki Rabbimin vaadi gerçek bu günler geçecek Rabbim zalimin zulmünü bitirecek inşallah… Rabbim en kısa zamanda bu sureci bizlere kaybettirmeden bitirsin…
Âmin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.
Allaha emanet olun.


Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/15/doktorlar-tutuklu-esime-manisaya-gitmesi-gerekiyor-demis/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder