16 Ağustos 2019 Cuma

İsrail’den ABD’li iki Müslüman Kongre üyesine ülkeye giriş yasağı

İsrail, Batı Şeria’yı ve Doğu Kudüs’ü ziyaret etmek isteyen Amerikalı Müslüman Kongre üyeleri Rashida Tlaib ve Ilhan Omar’a ülkeye giriş yasağı getirdi.

BOLD İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik politikalarını eleştiren Tlaib ve Omar’ın ülkeye girişinin yasaklandığını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, söz konusu yasağın iptal edilmesi için İsrail’i uyardı. Kongre üyesi Omar ise, kendisi ve meslektaşı Tlaib için getirilen ülkeye giriş yasağının demokratik değerlere hakaret olduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Vekili Tzipi Hotovely de, Reshet Bet radyo kanalına, iki Müslüman Demokrat üye için, “Karar verildi; karar, ülkeye girişlerine izin vermemek” şeklinde konuştu.

Demokrat Kongre üyeleri Tlaib ve Omar’ın, 18 ve 22 Ağustos tarihleri arasında İsrail ve Filistin’i ziyaret edeceği, Kudüs’teki Filistinli Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geleceği biliniyordu.

TRUMP’TAN İSTAİLE ÇAĞRI: ÜLKEYE GİRİŞLERİ ENGELLENMELİ

Öte yandan, gün içinde Twitter’dan yaptığı açıklamayla Tlaib ve Omar’ı “İsrail ve Yahudi düşmanı” olarak tanımlayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, söz konusu Kongre üyelerinin İsrail’e girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Trump, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Eğer İsrail, Demokrat Omar ve Tlaib’in ülkeye girişini engellemezse büyük bir zayıflık göstermiş olur. Onlar, İsrail ve Yahudilerden nefret ediyor ve bu fikirlerini değiştirmek için yapılabilecek hiçbir şey yok. Minnesota ve Michigan, onları tekrar Kongre’ye sokmakta çok zorlanacak. Onlar tam bir yüz karası.”

 

Aylan bebek istismarına devam: Film yapıp Hande Fırat’la Süleyman Soylu’yu oynattılar

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder