15 Ağustos 2019 Perşembe

Mersin Tarsus Cezaevinde 90 bebek ve çocuk tutsak!

Tarsus Cezaevinde bulunan bebek ve çocukların sayısı inanılmaz bir boyutta. Bir kreşte ya da anaokulunda bile böyle bir sayı mümkün değilken 90 çocuğun aynı cezaevinde tutsak olması AKP iktidarında oldu.

BOLD – 24 Mayıs 2019’da açıklanan resmi rakamlara Türkiye cezaevlerinde göre 0-6 yaş arası 864 bebek ve çocuk bulunuyor. Bu çocukların 90’ı Mersin Tarsus Cezaevinde anneleriyle birlikte hapis yatıyor.

Rakamı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bu sabah sosyal medya hesabından paylaştı.

3,5 aydır Mersin Mersin Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Fatma Urunga’nın mektubuna dayanarak açıklama yapan Gergerlioğlu paylaşımında şöyle dedi: “Hal bu! Fatma Urunga, Tarsus Cezaevi ‘Ben ve eşim tutuklu, Tarsus normalin üstünde çok sıcak, nemli. Cezaevinde 90 çocuk var, koğuşta 16 kadın, 4 çocuk 3 çocuğum var, 2 yaşındaki bende, diğerleri hasta babaannede ve psikolojileri bozuk, geceleri altını ıslatıyor küçüğü, annemde kanser.”

Mersin Tarsus Cezaevindeki tutsak çocuklar: Yağız Sinan (emzikli), Muaz bebek (annesi Nurhan Erdal Bahadır’ın kucağında), Selma Betül (pembe montlu), Yavuz Selim ise annesi Derya Gül’ün sağında, çizgili tişörtlü.

Aile yakınlarıyla daha önce görüştüğümüz Gıda Mühendisi Fatma Urunga 9 yıl, aynı cezaevinde bulunan eşi Ersin Urunga ise 10,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Urunga çiftinin Hakan ve Metin adında iki çocukları daha bulunuyor. Tarsus Mersin Cezaevinde Fatma Urungan’nın 2,5 yaşındaki kızı Selma Betül dışında, yine daha önce haberleştirdiğimiz, annesi Nurhan Erdal Bahadır ile kalan Muaz bebek (8 aylık), anneleri Derya Gül ile dönüşümlü olarak kalan Yağız Sinan ve Yavuz Selim kardeşler de bulunuyor. İsimleri bilinmeyenlerin sayısı ise çok daha fazla…

Kalp hastası Muaz bebek 6 aydır hapiste

Cezaevi yollarındaki bir anneannenin Ramazan Bayramı

Koğuş arkadaşı bebekler

Ailece tutukluluk dönemi: Anne ve babasının ardından Betül bebek de cezaevinde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder