16 Ağustos 2019 Cuma

Ekrem İmamoğlu parayı kesti Ethem Sancak Medyası battı

Ekrem İmamoğlu, Türk Medya’ya her ay aktarılan 10 milyonu kesti. TV 24’te işten çıkarmalar başladı. Star ve Akşam da krizde.

BOLD – AKP döneminin ihale rekortmeni Ethem Sancak’a ait Türk Medya Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının el değiştirmesiyle krize girdi. Her ay reklam geliri adı altında İBB’den 10 milyon lira bütçe alan Türk Medya Grubu’nda ilk kriz TV 24’te patladı.

24 TV’de dün akşam saatlerinden itibaren işten çıkarmalar başladı. Kanalın yüzde 40 küçülmeye gideceği ifade ediliyor. “Analiz-Sentez” programının sunucusu Zeliha Saraç ve “Uyandırma Servisi” programının sunucusu Ersoy Dede’nin görevine son verildi.

SEÇİM SONRASI KRİZ BAŞLADI

24 TV’de bu sabah ise gece editörü Muhammet Özcan, Gece Moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan’ın da işten çıkarıldığı öğrenildi. Tenkisatın, Akşam, Güneş ve Star Gazetelerine de yansıması bekleniyor. 24 TV’nin kapatılma kararının da gündemde olduğu belirtiliyor.

TürkMedya’da İstanbul seçimlerinin hemen ardından ekonomik kriz başladı. Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle her ay Türk Medya’ya aktarılan 10 milyon liralık bütçe kesildi ve TürkMedya mali krize girdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder