16 Ağustos 2019 Cuma

Bahçeli’de “AKP bölünürse Saray ittifakı biter” endişesi başladı

AKP içerisinden iki yeni parti çıkması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kadar MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de endişelendiriyor. Bahçeli, yeni partilerin Saray ittifakını bozmasından korkuyor.

BOLD – AKP’nin bölünmesi, yüzde 50+1’e ihtiyaç duyulan yeni sistemde Cumhur İttifakı’nın da sonu anlamına geliyor. Bölünmüş bir AKP ile her geçen gün eriyen bir MHP’nin olası bir seçimde yüzde 50+1’e ulaşması mümkün görünmüyor.

BAHÇELİ’NİN İYİ PARTİYE ÇAĞRISI BU SEBEPTEN

Devlet Bahçeli’nin geçen hafta İyi Partililere yönelik ikinci kez dillendirdiği “yuvaya dönün” çağrısının ardında partisini 2023’e veya olası bir erken seçime hazırlama düşüncesi olduğu konuşuluyor. Parti kurmayları, “MHP’ye gelmeleri önemli değil. AKP’ye de gidebilirler. AKP’deki bölünme hazırlığı çok büyük” derken, Bahçeli’nin bu çağrısının amacının Cumhur İttifakı tabanını genişletmek olduğunu ifade ediyor.

KIRGIN ÜLKÜCÜLERİ TOPLAMAK İSTİYOR

Çağrının “salt MHP’ye dönük olmadığı” ifade edilirken, asıl amacın “partisine bir şekilde kırgın ve küskün olan ülkücüleri yeniden MHP çatısı altında toplayarak, Cumhur İttifakı’nın çatısını genişletmek olduğu” ifade ediliyor. Bahçeli’nin kendisi ve partisine sağladığı konfor alanını kaybetmek istemediği bu nedenle de önümüzdeki süreçte ittifakı sağlamlaştırmaya yönelik söylemlerine devam edeceği ileri sürülüyor.

“AKP’deki yeni parti beklentisi CHP tabanında da var”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder