14 Ağustos 2019 Çarşamba

AKP ile Twitter’ın gizli iş birliği

Muhalif hesapların ırkçılık gerekçesiyle Twitter tarafından kapatılmasına Kemal Özkiraz’dan tepki geldi. Özkiraz kapatılan hesapların antisemitizmi her zaman eleştirdiğine dikkat çekti.

BOLD – Twitter Türkiye’deki bazı hesapları herhangi bir mahkeme kararı olmadan askıya aldı. Hesabı askıya alınanlardan biri de @M_SLK3, adresinin sahibi Mustafa Selanik. Twitter fenomeni ‘Türkiye Gerçekleri’ hesabı olarak bilinen Mustafa Selanik muhalif paylaşımlar yapmasıyla biliniyor. Bir tweetinde Irkçılık yaptığı iddiasıyla şikayet edilmesi ve Twitter’ın yaptığı inceleme sonrası hesabı 5 gün önce askıya alındı. Selanik’in 173 Bin takipçisi bulunuyordu. Mustafa Selanik arama motoru Google’da en çok aranan isim oldu.

IRKÇILIĞI ELEŞTİRİYORDU

Avrasya Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, bu durumu Twitter yetkililerine duyurmak için Twitter’dan harekete geçti. Özkiraz yaptığı İngilizce paylaşımla Selanik’in ırkçı paylaşımlar yapmadığını aksine antisemitizmi eleştiren paylaşımlar yaptığını ifade etti. Özkiraz Twitter Türkiye’nin muhalif hesapları kapatma konusunda hükumetle gizli bir iş birliği içinde olup olmadığını da sordu. Özkiraz, yetkililere ulaşması için takipçilerinden de tweetini retweet ederek yaymalarını da istedi.

Zam masasında ‘açık mikrofon’ skandalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder