14 Ağustos 2019 Çarşamba

Belediyeden yol ihalesi alıp MİT ve askeriyenin işlerini yapmışlar!

MHP döneminde Kars’ta belediyeden 2 milyon 280 bin liralık yol yapım ihalesi alan firmanın yol yerine MİT ve askeriyenin boya, badana, yol ve inşaat işlerini yaptığı ortaya çıktı.

BOLD – Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, ihalesi yapılmış birçok yolun yapılmadığını tespit ettiklerini açıkladı. Firma yetkilisinin ihalenin amacı dışında iş yaptığını söyledi.

BELEDİYE İHALEYİ YARGIYA TAŞIDI

Kars Belediyesinin teftişi raporu sonucu firma sahibi belediye yetkililerine, aldığı ihalenin karşılığında MİT’e ve askeriyeye iş yaptığını bildirdi. Bunun üzerine durumu yargıya taşıyan belediye, yaşanan usulsüzlüğün araştırılmasını istedi.

YAPILMAYAN YOLLAR İÇİN BELEDİYE BORÇLANDIRILMIŞ

Bilgen, önceki dönem yapılan yol ihaleleri ile ilgili çok sayıda şikayetin olduğunu belirtti. Bilgen, “İç denetim amaçlı inceleme komisyonu oluşturduk. Şehir içerisinde ihalesi yapılmış kimi yolların yapılmadığı halde fatura edildiğini ve belediyenin firmalara borçlandırıldığını gördük. Görüştüğümüz firma bu yolların yapılmadığını kabul etti ancak bu yollar karşılığında MİT ve askeriyenin kimi işlerinin yapıldığını gerekçe göstererek alacağını tahsilde ısrarcı davrandı” dedi.

BAŞKAN ŞİFAİ OLARAK SÖYLEMİŞ

Bilgen şunları dile getirdi: “Bizim önümüzdeki evraklara göre, herhangi bir resmi yer değişikliği işlemi yapılmamıştır. Firma sahibi bu yer değişikliğinin önce yazılı olarak yapıldığını beyan etti ancak biz dosyada yazılı beyanının olmadığını söylediğimizde bu kez de belediye başkanına kendisine şifa olarak ilettiğini söyledi.”

FİRMA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATTI

MA’nın haberine göre, firma sahipleri sosyal medyada ‘belediyeye iş yaptık paramızı vermiyorlar’ diye belediye aleyhinde karalama kampanyası başlattı. Başkan Bilgen, “Firma sahibi MİT ve askeri diyerek aslında bu işin üstünü örtmeye çalışıyor. Bu iki kurumu ‘tartışmasız’ kurumlar olarak görüp bu bahanenin arkasına sığınıyor. Firma sahibi belki de MİT’e yaptığını iddia ettiği boya, badana ve yol işlerini bile yapmamıştır. Bu konuda mutlaka yargının bunu ortaya çıkarması gerekiyor” dedi.

Bilgen’in durumu sosyal medya hesaplarında paylaşması üzerine firmanın bir yetkilisi ise Bilgen’e şu mesajı attı: “Başkanım MİT’in yapımı ve askeri lojman yapımı konusunda sıkıntının olduğunu kardeşime ifade etmişsiniz karar merci biz değiliz, kurumlar arasındaki iç ilişkidir.”

AKP’den alınan belediyelerde 3 ayda milyonlarca lira tasarruf yapıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder