15 Ağustos 2019 Perşembe

ABD askerlerinin Urfa’ya konuşlanmasına MHP yorumu: 6 askerin neresi dert oldu size?

ABD’li askerlerin Şanlıurfa’da harekat merkezi kurmasına tepkiler yükselirken iktidarın küçük ortağı MHP’den ilginç bir açıklama geldi: “6 askerin neresi dert oldu size?”

BOLD – Türkiye-Suriye sınırındaki Güvenli Bölge’ye yönelik Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için altı kişilik ABD heyetinin 3 gün önce Şanlıurfa’ya geldi. İki devlet arasında S-400 ve ABD Senatosunun aldığı yaptırım kararları nedeniyle yaşanan kriz yüzünden İncirlik’teki ABD’li askerlerin durumu tartışma konusuyken ABD’li askerlerin Şanlıurfa’ya konuşlanması bazı emekli üst düzey asker, siyasetçi ve gazetecilerin tepkisini çekti.

HİÇ ENDİŞENİZ YOK MU?

Emekli Koramiral Atilla Kıyat eski silah arkadaşları olan şimdiki kuvvet komutanlarına gönderme yaparak sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: ”Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz dedik. Göbeği ABD’ye teslim ettik. Esat’a yasak , YPG/PYD’ye serbest, bize kısıtlı serbest, güvenli bölge… Hadi MSB siyasetçi oldu, sesini çıkaramıyor. Kuvvet Komutanları sizin endişeleriniz yok mu?”

1 MARTTAN NE FARKI VAR?

CHP eski milletvekillerinden Gazeteci Barış Yarkadaş da Meclisten tezkere kararı çıkartılmadan ABD’li askerlerin nasıl ülkede konuşlandıklarını sordu. Yarkadaş paylaşımında,”ABD’nin 90 askeri ile diplomatik heyetleri, hangi hakla ve hangi yetkiyle Şanlıurfa’ya konuşlandı? Bu konu TBMM’de konuşulmadan, TEZKERE çıkarılmadan, ABD Şanlıurfa’ya nasıl konuşlanıyor? Yaşananların 1 Mart 2003’ten farkı ne? Sadece bana mı garip geliyor?” dedi.

AVRASYACI HAYALPERESTLER

ABD’li askerlerin Şanlıurfa’ya konuşlanmasına bir tepki de gazeteci Said Sefa’dan geldi. Sefa İncirlik tartışılırken yabancı askerlerin ülkenin başka bir bölgesine konuşlandırılmasına şu sözlerle sitem etti: ”Avrasyacıların hayalperest aklı ABD İncirlik’ten çıkacak derken, ABD Urfa’da da konuşlandı. Şok halindeler. AKP trollerine gelince onlar için fark etmiyor; bir gün Rusçu, öteki gün ABD’ci, beriki gün hem Rusçu hem ABD’ci oluyorlar.”

YPG PKK AŞKINIZ BİTMEDİ

MHP’li Cemal Enginyurt ise tepkilerin tersine tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bu dönemde ABD’li askerlerin Şanlıurfa çok da önemli görmüyor. Takipçilerinin ıslarla konu hakkındaki açıklama beklentileri Enginyurt’u kızdırdı. Enginyurt yaptığı paylaşımla kendisine yönelik eleştiri yapanları PKK, YPG sevici ilan etti. Enginyurt paylaşımında, ”Urfa’ya ABD Askeri geldi, neden bir şey söylemiyorsun diyenlere cevabımdır. 6 ABD askerinin neresi dert oldu size? Esas derdiniz, Fırat’ın doğusun da kurulacak güvenli bölge olmasın? YPG ve PYD aşkınız bitmedi gitti. ‘Siz çatlasanız da patlasanız da Fırat’ın doğusu temizlenecektir” ifadelerini kullandı.

Gaziyi dövüp serbest kalan 3 kişi tepkiler üzerine tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder