15 Ağustos 2019 Perşembe

“Muhafazakar Kürtler, Cuma cemaati ve şehirli milliyetçilerden oy kaybettik”

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partilerinin muhafazakar Kürtler, Cuma cemaati ve şehirli milliyetçilerden oy kaybettiğini açıkladı. Türkiye ittifakına dönülmesi gerektiğini söyledi.

BOLD – Yerel seçim hezimetinin ardından kan kaybını durdurmak için çözüm arayan AKP’de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin şiddetle karşı çıktığı Türkiye ittifakı sesleri yükselmeye devam ediyor.

YENİ TÜRKİYE YELPAZESİ

Yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun partide başlayan çöküş sürecini hızlandıracağı endişeleri dile getirilirken, Numan Kurtulmuş, Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya konuştu. Kurtulmuş, “Yeni Türkiye yelpazesi” diye tanımladığı yol haritasında milli meselelerde CHP dahil her kesimle diyalog içinde olmaları gerektiğini belirtti. “Daha kapsayıcı bir dil, milli ve yerli olmak, demokratikleşmek öncelikli hedeflerimiz olmalı” dedi.

YENİ PARTİLER CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ODAKLI

Kurtulmuş, yeni parti hazırlığında olanlar için “Babacan ve diğerlerinin ne yapacağı değil, AK Partinin bundan sonra nasıl yol alacağıdır esas soru” yorumunu yaptı. Kurtulmuş, “Yeni parti kurma çalışmasında olanlar iktidara gelmek için değil, AK Parti zaafı üzerinden yürüyor, Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklı bir politika yürüteceğe benziyor. Cumhur İttifakı’nın yüzde 52’si üzerinden 3-5 puan alma hesapları var. Ama başarı şanslarını ben görmüyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİLERDEN BİR AKP SERÜVENİ ÇIKMAZ

Kurtulmuş şunları dile getirdi: “Yeni parti kurma çabasından bir AK Parti serüveni çıkmaz. Fazilet Partisinden AK Partiyi kuranlar ayrıldığında iktidara gelecekleri belliydi. Erbakan Hoca’dan ayrılan iktidar olacaktı, Erdoğan gibi güçlü bir lider vardı. Ama ben bu yeni harekette böyle bir şey görmüyorum.”

BİR ÇOK KESİMDEN OY KAYBETTİK

Kurtulmuş, yerel seçimlerdeki mağlubiyet sayılacak gerileme konusunda öz eleştiri yaparken, “Biz muhafazakâr Kürtlerden, Cuma cemaatinden, şehirli milliyetçi kesimden oy kaybettik. Ama bunları geri alabilmek için de vakit var; bu sürede yapacaklarımız da belli” dedi.

Gül ve Davutoğlu’nu tarihten sildiler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder