17 Ağustos 2019 Cumartesi

Masum insanlar, gazeteciler hapiste; beyler eğleniyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suçsuz insanların hapishanelerde yatmasına tepki gösterdi. “Masum insanlar, masum gazeteciler hapiste; beyler eğleniyor. Adalet reformunu getirin Meclis’ten geçirelim” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde adaletin yerle bir edilmesi ve masum insanların hapiste bulunması vardı.

ÜLKEDE TEMEL BİR ADALET SORUNU VAR

Kılıçdaroğlu, adaletin olmadığı yerde demokrasi olamayacağına dikkat çekerek, “Demokrasinin olmadığı yerde adalet de olmaz. Bu ülkenin hapishanelerinde suçsuz insanlar yatıyorsa, bunların suçsuz olduklarına dair Cumhuriyet Başsavcılarının da kararları varsa ve bu kararlara rağmen bu gazeteciler hala hapisteyse bu ülkede temel bir adalet sorunu var demektir” ifadelerini kullandı.

NEDEN MECLİS’İN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: “Neden Meclis’in açılmasını bekliyoruz. Masum insanlar hapiste, beyler eğleniyorlar. Masum insanların hapishanede ne işi var! Yargıtay Başkanı söylüyor: Adalete olan güven yüzde 38’lere düştü. Peki güvenmemenin kaynağı nedir? İktidar olanların adaleti baskı altına almalarıdır. Eğer hakim karar verirken ‘Bir yukarıya bakayım’ derse bu ülkede adalet bitmiştir. Bedeli ne olursa olsun adaleti sağlamak hepimizin görevi.”

KENDİ GÖRÜŞÜNÜ MAKAMI İÇİN SATANA YARGIÇ DENMEZ

Yargının çöktüğünü gösteren en büyük kararın YSK’nın İstanbul kararı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya var olan sistemle dalga geçiyor. Nasıl bir yargıçtır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir hukuk fakültesidir. Kendi görüşünü makamı için satan bir kişiye yargıç denmez. Halkın iradesini atıyor, vicdanınızı bir köşeye koyuyor, okuduğunuz bütün kitapları bir kenara atıyorsunuz bir kişinin dediklerini yapıyorsunuz. Toplumun vicdanını kanattılar, ahlak kavramını yozlaştırdılar. İl başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var” dedi.

BATSIN SİZİN SENDİKACILIĞINIZ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendikasının teklifinden daha düşük miktara hükûmetle anlaşması sonrası “açık unutulan mikrofon” skandalıyla eleştirilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a “İşçinin alın terini pazarladın” diyerek tepki gösterdi. “Sarı sendikacılık bu ülkenin başına gelen en felaket şeydir” diyen Kılıçdaroğlu, “Batsın sizin sendikacılığınız!” ifadesini kullandı.

İŞÇİNİN HAKKINI SARAYA PAZARLADI

İşçinin alın terini saraya pazarlayana sendikacı denemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Üstelik görüşmeyi kapalı kapılar ardından sarayda yapmışsa kendisini teslim etmiş oraya. Ne vadettiler bilmiyorum. İşçinin alın teri kadar değerli bir şey yok. İşçilere yüzde 8, sonra 4 vereyim diyor. Beyefendi bizim iki üç maaşımız yok. Sen Saray’da oturuyorsun kira vermiyorsun, hiçbir masrafın yok. Her şey bedava, aylığına yüzde 20 zam yaptın, işçi bunların tamamını ödüyor sen ona yüzde 8 zam veriyorsun. Bu nasıl hak aramadır” şeklinde konuştu.

OSMANLI’NIN SON DÖNEMİNDE YAŞANAN TRAJEDİ YAŞANIYOR

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Türkiye’nin bütün gerçeklerini, tarihini biliyoruz. Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanan trajedi 21. yüzyılda yeniden yaşanıyor. Herkes dertli. Hiç meraklanma kardeşim, seçimler gelecek. İstanbul’da ne yaptıysak aynısını Türkiye’de yapacağız diyeceksiniz. Vatandaşa umutsuzluk değil, umutlu, güzel bir dünya vadedeceğiz. Yapmadılarsa biz yapacağız diyeceğiz. 5 yılda Türkiye’de Ortadoğu’daki bataklıktan alnının akıyla nasıl çıkar göreceğiz diyeceğiz.”

CHP’den tüm partilere yargı paketi çağrısı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder